Havza'da Eğitimcilere EBA Eğitimi Verildi

Samsun'un Havza ilçesinde okul müdürü ve öğretmenlere yönelik Eğitim Bilişim Ağı (EBA) eğitimi verildi.

Havza Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İçerik Geliştirme Uzmanı Selami Özkan tarafından verilen eğitimde okulda, evde ve ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlanacağını belirtildi.

Özkan, EBA'nın idareciler ve öğretmenler sayesinde daha da büyüyeceğini, güçleneceğini ve gelişeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken, öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkanı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır.'

Kaynak: AA