Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

Yeni Külliye Konukevinde organize edilen yemeğe, Bayburt Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Okumuş ile mahalle muhtarları katıldı.

Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi öğrencilerine ev sahipliği yapma ve kentin kültürünü temsil etme noktasında mahalle muhtarlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Bayburt kültürünü öğrencilerin mahallelerde öğrenebileceğini belirten Coşkun, 'Biz, öğrencilere 4 yılda sadece üniversite kampüsü içinde bir şeyler öğretip göndermek istemiyoruz. Kültürümüzü de bu öğrencilere aktarmak istiyoruz. Gittiklerinde Bayburt'u bir ömür boyu hatırlasınlar ve güzel anılarını anlatsınlar' dedi.

Coşkun, Bayburt Üniversitesinin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayarak, 'Fakülte, öğrenci ve öğretim üyesi sayımız artıyor. Göreve başladığımızda 33 öğretim üyemiz vardı, şimdi ise 108 civarında öğretim üyemiz var. Personelimiz aynı şekilde arttı. İki, üç sene içinde 15 bin öğrenciye ulaşacağımızı tahmin ediyorum' diye konuştu.

Yeni Külliye alanında inşaatı tamamlanan ve devam eden yapılarla ilgili de bilgi sunan Coşkun, daha sonra muhtarların istek ve beklentilerini dinledi.

Kaynak: AA