7'Nci Balıkesir Tarım Ve Hayvancılık Fuarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Kepsut ilçesinde açılan fuarı gezdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kepsut ilçesinde açılan 7'nci Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı gezdi.

Fuardaki stantları gezen Uğur, firma sahiplerinden bilgi aldı. Uğur, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Balıkesir' deyince ilk akla tarım ve hayvancılığın geldiğini, bu bakımdan fuarın büyük önem taşıdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı birimiyle çiftçilere her türlü desteği verdiklerini ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyesi olarak, 20 ilçemiz, bin 160 mahallemiz bulunuyor. İlimizi, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş kentler seviyesine çıkarmak için gece, gündüz çalışıyoruz. 'Balıkesir' denince, akla ilk gelen, Türkiye'yi doyuran il ve tarımın başkenti ifadeleridir. Gerçekten de Balıkesir dağlarıyla, ormanlarıyla, akarsularıyla, verimli topraklarıyla oldukça zengin bir coğrafyada yer alıyor. İlimiz tarım ve hayvancılıkla ilgili üretimlerin yoğun olarak yapıldığı illerden biridir. Bitki çeşitliliği ve uygun iklimi ile ilimizde yılın on iki ayı üretim yapmak mümkündür. Bizler Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra 'Kırsal Daire'mizi kurduk. Bütün hedefimiz Balıkesir'i marka yapmak.'

- 'Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor' projesi

Projenin ilk olarak Kepsut ilçesinde hayata geçirildiğini vurgulayan Uğur, bu sayede her eve ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. AK Parti olarak millete hizmet etmeyi amaçladıklarını aktaran Uğur, 'Cumhurbaşkanımız her zaman ifade ediyor, 'Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik' diye. İşte 'Balıkesir Büyük Bir Aile Oluyor' projesi ile devletimizin tüm kurumları ile milletimizi buluşturuyoruz. Bu sayede bütün daire müdürlerimiz birlikte hareket edecek. Devletimizle milletimizi buluşturuyoruz. Her vatandaşımıza dokunmuş oluyoruz' dedi.
Kaynak: AA