Paramedik Ve Çocuk Gelişimi Bölümleri Tanıtıldı

Ege Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulunda açılan yeni lisans bölümlerinin tanıtımı yapıldı.

Ege üniversite (EÜ) Sağlık Yüksekokulu Konferas Salonunda düzenlenen panelde, üniversitenin Sağlık Meslek Yüksekokulunda açılan yeni lisans bölümlerinin tanıtımı yapıldı.

Panelde konuşan Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Türeyen, '642 mezun verdikten sonra tartışmaların odağı haline gelen okulumuz kapanıp kapanmayacağına son noktayı bu panelde netlik kazanacak. Önümüzdeki dönemde çocuk gelişimi bölümümüz için ilk öğrencilerimizi almaya başlayacağız. Panelimizde bu mezunların nasıl yetiştiği, nelere hizmet edeceği ve nerelerde çalışabilecekleri konusunda bilgi vereceğiz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, üniversitenin ilçeye büyük katkıları olduğunu belirterek, 'Küçük Menderes Üniversitesinin temelini attığımız günleri temenni ediyoruz. Üniversiteliler bu kente kültür ve fikir alışverişini getirecektir. Bu benim çok önemlidir” diye konuştu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, üniversite olarak çok iyi eğitimin yanında araştırmalarıyla da öne çıktıklarını belirterek, 'Ege Üniversitesi olarak 70 bini geçen 60 yılık bir aileyiz. İstediğimiz eğitim kenti yaratmaktır. Ödemiş için Aynur Hocam ve Agah Hocamın katkılarıyla paramedik bölümünü senatomuzdan geçirdik. Hocalarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Paramedik ve Çocuk Gelişimi bölümüyle ilgili katılımcılara slayt eşliğinde bilgi verildi.

Kaynak: AA