Küçük Polislere Güvenli Kimlik Kartı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği tarafından 2014 yılında başlayan Güvenli Kimlik Kartı projesine bu yıl da devam ediliyor. Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulunda başlayan Güvenlik Kimlik Kartları projesi kapsamında, İnegöl’de 3 bin öğrenciye kart dağıtılacak.

Küçük Polislere Güvenli Kimlik Kartı
Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Okul Müdürü Nazım Adal, TDP Büro Amiri Başpolis Memuru Mehmet Akbaş, Polis Memurları Ahmet Talak, Sezai Uzun, H. Hüseyin Türkoğlu, Gürcü Aksoyak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında öğrencilere bilgi veren polis memuru Gürcü Aksoyak, İnegöl’de Polis sorumluluk alanındaki 22 okulda bulunan 108 sınıftaki 3 bin öğrenci için bu kartların hazırlandığını belirterek, “3. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kartlar kişiye özel ve fotoğraflı olarak hazırlandı. Kartların ön yüzünde öğrenciye ait bilgiler, arka yüzünde ise öğrencinin kendi güvenliği için yapması gerekenler yazmaktadır. Kartların arka yüzünde öğrencilere ailelerinden ve öğretmenlerinden habersiz bir yere gitmemeleri, tanımadığı kişilerden para veya yiyecek almamaları, ıssız ve terkedilmiş harabe yerlerde oynamamaları, ‘Kim O’ demeden kapıyı açmamaları, tanımadığı kişilerin araçlarına binmemeleri, üzerilerinde fazla para veya değerli eşya bulundurmamaları, kötü alışkanlıkları olanlarla arkadaşlık etmemeleri ve ailesinden birinin telefon numarasını ezberlemesi gerektiği konularında bilgiler yer almaktadır” dedi.

Güvenli Kimlik Kartlarının sorumluluk bilincinin aşılanmaya başladığı dokuzlu yaşlardaki öğrencilerin kendi güvenlikleri açısından hayati önem taşıyan bilgileri barındırdığını ifade eden Aksoyak, “Proje ile öğrencilerin kendi sorumluluklarını tanıması, bireysel güvenlik konusunda bilinçli olması, okulda ve toplumsal yaşamda şiddetten uzak bir ortam oluşturulması, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, toplumsal gü enlik konularında polise sağlıklı bilgi akışının sağlanması, toplum-polis işbirliği ve diyalog temelinin oluşturulması, suç sayılarının artmasıyla toplumda ortaya çıkan genel güvensizlik hissinin azalması, suç korkusunun azalmasıyla yaşam kalitesinin yükselmesi, polisin sosyal çevreyle ve hizmet sunduğu insanlarla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilere Güvenli Kimlik Kartları dağıtıldı.
Kaynak: İHA