Krom Madeninde Gaz Zehirlenmesi Açıklaması 2 Ölü, 1 Yaralı

Burdur’un Tefenni ilçesinde kapanan madene giren maden mühendisi ve 1 işçi, gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayda gazdan etkilenen 1 işçi 20 metrelik tünelden aşağı düşerek yaralandı.

Krom Madeninde Gaz Zehirlenmesi Açıklaması 2 Ölü, 1 Yaralı
Edinilen bilgiye göre, Maden Şefi Kudret Gökçe, sabah saatlerinde Tefenni Yaylası Camızdamı mevkisinde bulunan ve krom fiyatlarının düşmesi sebebiyle 20 gündür faaliyet göstermeyen Krom Ocağına girdi. Kudret Gökçe’nin eve gelmemesiyle maden ocağını arayan ailesi, Maden Mühendisi Burhanettin Korkmaz ile görüştü. Maden Mühendisi Burhanettin Korkmaz, Maden Şefi Kudret Gökçe’nin aracının madenin girişinde bulunduğunu fark etti. Kapatılan madene Şef Kudret Gökçe’nin girdiğini öğrenen Maden Mühendisi Burhanettin Korkmaz, kontrol etmek üzere madene girdi. Maden Mühendisi Burhanettin Korkmaz’ın bir süre sonra madenden çıkmadığını fark eden Ahmet Akboğa da, Mühendis Korkmaz ve Şef Gökçe’yi bulmak için madene girdi. Gazdan etkilenen İşçi Ahmet Akboğa, 20 metrelik tünelden aşağıya düştü.

Maden işçilerinin ihbarı üzerine olay yerine Jandarma, AFAD, BAKUT ve 112 Acil ekipleri sevk edildi. AFAD ve Burdur Arama ve Kurtarma Ekipleri, maden ocağına girerek, Maden Mühendisi Korkmaz, Şef Gökçe ve İşçi Akboğa’ya ulaştı. Yapılan inceleme ile madende zehirli gazın bulunduğu tespit edildi. Madenden çıkarılan Maden Mühendisi Korkmaz ve Şef Gökçe’nin hayatını kaybettiği tespit edilirken, gazdan etkilenen maden işçisi Ahmet Akboğa ise Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TEFENNİ KAYMAKAMI OLAYI ANLATTI

Olay yerine gelen Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Olayı anlatan Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay, gaz zehirlenmesi sonucu 34 yaşındaki Burhanettin Korkmaz ile işçi 31 yaşındaki Kudret Gökçe’nin hayatını kaybettiğini, maden işçisi Ahmet Akboğa’nın ise gazdan etkilenerek, Burdur Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığını açıkladı.

MADENE GİRİŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Krom madeninin faaliyette olduğunu, fakat krom fiyatlarında yaşanan düşüş sebebiyle 20 gündür çalışma yapılmadığını dile getiren Kaymakam Yeniay, Maden Şefi Kudret Gökçe’nin neden madene girdiğine dair bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Kaymakam Yeniay, "İşçi kimseye haber vermeden sabah kalkıyor ve madene gidiyor. Kudretin ailesi kendisine ulaşamayınca madeni arıyor. Mühendis Korkmaz, Gökçe’nin arabasını ocağın yanında görüyor ve bakmaya gidiyor. Mühendis de girdiği madenden çıkamıyor. Mühendisten de haber alınamayınca ocağa işçi Ahmet Akboğa giriyor. Akboğa gazdan etkileniyor ve 20 metrelik tünelden aşağı düşerek yaralanıyor" dedi.

Krom madenindeki gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Maden Mühendisi Burhanettin Korkmaz ve Maden Şefi Kudret Gökçe’nin cenazelerinin Tefenni Entegre İlçe Hastanesi Morgu’na sevk edildiği, gazdan etkilenen işçi Ahmet Akboğa’nın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA