Hırsızlar, Köylerdeki Boş Evlere Dadandı

Kastamonu Taşköprü’ye bağlı Karadedeoğlu köyünde 13 eve giren hırsızlar, evlerde bulunan bakır ve alüminyum mutfak eşyalarını çalarak kayıplara karıştılar.

Hırsızlar, Köylerdeki Boş Evlere Dadandı
Edinilen bilgiye göre, Taşköprü’ye bağlı Karadedeoğlu köyünde sahipleri yaz aylarında gelip kış aylarında büyük şehirlere giden 13 ayrı ev, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu. Köyde kimsenin olmamasından faydalanan hırsızlar, evlerde değerli eşya aradı. Evlere giren hırsızlar, bakır mutfak eşyası, alüminyum ve bir kişiye ait ruhsatlı tüfeği alarak kayıplara karıştı.

Büyük şehirlere göç eden ama içerisinde eşyaları olan hane sahiplerinden Doğan Yıldız, köye geldiğinde kapılarının ve pencerelerinin kırılıp içeri girildiğini gördü. Durumu önce köydeki diğer ev sahiplerine ardından da jandarmaya bildiren Doğan Yıldız, jandarma ekiplerinden durumun aydınlatılmasını istedi. Vatandaşlar da, evlerindeki eşyaların talan edildiğini belirterek, hırsızların kolay kazanç peşine düşerek milletin malına göz diktiklerini söyledi.

Fazla bir maddi zararlarının olmadığını belirten vatandaşlar, ancak kapı, pencere ve eşya konusunda mağdur olduklarını kaydettiler.

İhbar üzerine harekete geçen Taşköprü İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, hırsızlık olayına karışan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA