Gençleşin Özgüveninizi Geri Kazanın!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, belirli bir yaştan sonra meydana gelen kırışıklıklara karşı estetik önerilerinde bulundu.

Gençleşin Özgüveninizi Geri Kazanın!
Kadınlarda 30’lu yaşlardan sonra genetik faktörler, kilo alıp verme, yer çekimi etkisi ve doğumlar sonrası yüzün her tarafında cilt altı doku kayıpları, sarkmalar ve yaygın cilt kırışması gibi deformitelerin meydana geldiğini belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, şöyle konuştu:

"Yaşla birlikte alında kırışmalar, göz altında torbalanmalar, göz kenarlarında kaz ayağı denen çizgilenmeler, kaş ortasında kişiyi sinirli gösteren oluklaşma, yanak çıkıntılarında oluşan düzleşme ile ’tabak yüz’ denen durum ortaya çıkar. Kadında meydana gelen bu değişiklikler artık kendisini eskisi kadar güzel bulmamasına, özgüven kaybına neden olur. Kişi yaşam sevincini yitirir. Bu eksiklik duygusu zamanla eşler arasındaki ilişkiyi de zedeleyebilir. Eşler arasında birbirini beğenmeme ve beğenilmemeye bağlı olarak ciddi uzaklaşmalar olmaktadır. Hatta bir çok evlilik bu nedenlerle kopma noktasına gelir. kopar veya kalıcı hasarlar görür. Artık kadın kendisini güzel bulmamaktadır ve bozulan sosyal ilişkileri çevresindeki insanların da aynı fikirde olduğunu ispatlar niteliktedir. Bu noktadan sonra hayatı olumsuz yönde değişen kadın yeni bir hayat ve kimlik arayışına girer. Geçmişin izlerini ruhen ve bedenen silmenin yollarını arar. Kendisi için aldığı değişim kararı fark edilir düzeyde olmalıdır. Ameliyatla yüz gençleştirme / face lift operasyonu yüzdeki yaşlılık emarelerini ortadan kaldıran, kişiyi genç bir ifadeye kavuşturan, etkinliği yüksek bir estetik operasyondur. Yüz gençleştirme operasyonu ile üst göz kapağındaki birikmeler ortadan kaldırılır. Göz altı torbalanmaları çıkarılır. kaşlar yukarı kaldırılır, yanaklar ve çene hattı yeniden belirginleştirilir ve burunun her iki tarafından aşağı doğru uzanan derin çizgi kaybedilir. Ameliyat sonrası hastanın yaşayacağı fiziksel değişim ve gençleşme kısa süre içerisinde hastanın zedelenen özgüvenini ve psikolojisini düzeltir. Kişi ruhen hissettiği yaştadır artık."
Kaynak: İHA