Gasmek Kursiyerlerine 'Motivasyon Ve Verimli Çalışma Yöntemleri' Anlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Motivasyon ve verimli çalışma yöntemleri” söyleşisi düzenlendi.

Gasmek Kursiyerlerine 'Motivasyon Ve Verimli Çalışma Yöntemleri' Anlatıldı
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) kursiyerlerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak tarafından verildi.

Söyleşiye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, yaptığı açılış konuşmasında, GASMEK’in yaklaşık 122 branşta 22 merkezde bir yıl içerisinde 29 bin kursiyere eğitim verdiğini söyledi.

Çocuklara üniversite sınavlarında katkı sağlamak ve vatandaşları meslek sahibi yapmak için bu tür kursları düzenlediklerini anlatan Köken, “Buradan ben Avusturya’ya gitsen ‘Büyükşehir’in Genel Sekreteriyim’ desem bana kimse iş vermez. Ama bir ebru sanatçısıyım, bir saz sanatçısıyım, bir kumaş dokumacısıyım, desinetörüm deseler hemen iş bulabilirler. O yüzden biz gönül ister ki herkes bir meslek sahibi olsun ve herkesin mutlaka bir branşta hobisi olsun. Yarın büyük makamlara geldiklerinde, anne baba olduklarında o hobilerinin çok faydası olacaktır. Bunlarla beraber biz toplumda belirli meslekteki insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kursların çocuklar üzerindeki olumlu etkisini anlatan Köken, çocukların farklı ihtiyaç, istek ve enejileri olduğunu ve bunların dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Her türlü branş ve meslekte kurs verme imkanlarının olduğunu aktaran Köken, bu tarz etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Köken’in açıklamasının ardından sahneye çıkan Kapışmak, katılımcılara, motivasyon ve verimli çalışma, insan beyninin çalışma yapısı, motivasyon ve performans ilişkisi, verimli çalışma yöntemleri, stres nasıl yönetilir ve pozitif düşünce konularını anlattı.

"ÜRETİLMİŞ VE GERÇEK ACI ARASINDAKİ FARK"

Kadın-erkek ilişkileri ile evliliklerde yaşanan sıkıntılara da değinen Kapışmak, kadın ve erkek beyninin aynı olmadığına vurgu yaptı. Üretilmiş ve gerçek acı arasındaki farkları da anlatan Kapışmak, ölümün gerçek acı olduğuna dikkat çekerek, üretilmiş acıları artan toplumların gerçek acılardan uzaklaştığına işaret etti. Birikmiş stresin sporla atılacağını ifade eden Kapışmak, “Ne yaparsanız yapın başkalarının gözünde kendinizi aramayın, bu kadar tavizin, fedakarlığın, iyiliğin nedeni bu. Ve en çok darbeyi de en çok taviz verdiğinizde yerseniz.Sakın ha! başkalarının hayatını kolaylaştırmayın iyilik adı altında. İyilik tedbirli yapılırsa karşılığını bulur. Ama aynı kişiye hata yapması için de fırsat verir. O yüzden kimse size zarar vermiyor aslında, siz bazen insanlara izin veriyorsunuz bu tavizlerinizle” dedi.

Televizyon izlemenin zararlarını anlatan Kapışmak, katılımcılara seslenerek ’televizyonu kapatın’ tavsiyesinde bulundu. Bu arada söyleşide, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında gastronomi şehri Gaziantep’e altın madalya kazandıran GASMEK kursiyerlerinden İsmail Aşkın’a madalyasını takdim etti. Ayrıca GASMEK bünyesinde hizmet veren Hakan Özcan Kurs merkezinde eğitim alan öğrencilerin ’Mavi Kapak Projesi’ kampanyasıyla temin ettikleri tekerlekli sandalye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay tarafından engelli bir vatandaşa verildi.

Kaynak: İHA