Eğitime Usulsüz Devam Eden Dershaneye Kapatma Talebi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde daha önce kapatılan FETÖ/PDY bağlantılı bir dershanenin faaliyetlerine usulsüz devam ettiğini belirleyen kaymakamlık, belediyeye yazı göndererek dershanenin kapatılmasını talep etti Isparta merkezde faaliyet gösteren bir dershane kurucusu hakkında ise Milli Eğitim Müdürlüğüne şantaj yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde daha önce kapatılan FETÖ/PDY bağlantılı bir dershanenin faaliyetlerine usulsüz devam ettiğini belirleyen kaymakamlık, belediyeye yazı göndererek dershanenin kapatılmasını istedi.

Alınan bilgiye göre, Yalvaç Kaymakamalığı, ilçedeki Körfez Dershanesinin, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince faaliyetlerine usulsüz devam ettiğini belirledi.

Dershaneye giden emniyet, milli eğitim ve belediye ekipleri, binanın dış yüzeyinde reklam tabelası bulunan dershanede, müdür odasında öğretmen Ü.E'nin olduğunu ve 2 derslikte 7 öğrencinin bulunduğunu tespit etti.

Dershanenin usulsüz şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirleyen yetkililer, tutanak doldurarak dershaneden ayrıldı.

Bunun üzerine kaymakamlıkça belediye başkanlığına yazılan talimat yazısı ile dershanenin kapatılması ve tabelaların sökülmesi istendi.

- 'Dershane sahibinden 'şantaj' iddiası'

Bu arada Isparta'da merkezde ise PDY/FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir dershanenin kurucusu hakkında da Milli Eğitim Müdürlüğüne şantajda bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

Körfez Dershanesi'nin kurucusu H.H.U, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğüne dershanesinin faaliyetlerini konusunda Anayasa Mahkemesinin ve Danıştay'ın kararlarının uygulamasını içeren dilekçe ile başvurdu.

Bunun üzerine bakanlık müfettişlerince yapılan incelemede Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söz konusu dershanede herhangi bir işlem yapılmadığı belirlendi.

Dershane hakkında bir işlem yapılmadığı halde şikayetçinin dilekçesinin 'şantaj' amacıyla yazıldığı belirlenerek, H.H.U. hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

'Şantaj' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan şüpheli, savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: AA