Dündar Ve Erdem Tahliye Edilecekler Mi ?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye taleplerini "hak ihlali" kararının bizzat Anayasa Mahkemesi tarafından gönderilmesinden sonra değerlendirilecek.

Dündar Ve Erdem Tahliye Edilecekler Mi ?
Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ‘Hak ihlali’ kararının ardından avukatları iki gazeteci hakkında tahliye talebinde bulunmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına geldi. Burada Dündar ve Gül’ün dosyasının bulunduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine gelen avukatlar bir süre yüksek mahkemenin UYAP üzerinden yerel mahkemeye gönderilmesini bekledi.

Kararın UYAP üzerinden gelmemesi üzerine avukatlar tahliye içerikli dilekçelerini Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile birlikte elden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine verdi.

MAHKEME, İDDİANAME OKUNURKEN TAHLİYE TALEBİNİ İNCELEDİ

Talebi değerlendirecek mahkeme heyetinin iddianamenin okunulmasıyla devam eden Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin davada bulunması üzerine dilekçe salona götürüldü. Mahkeme kaleminde bulunan memurlar tahliye talebini elden duruşma salonunda bulunan mahkeme heyetine teslim etti. Mahkeme heyeti, iddianame okunurken avukatlar tarafından verilen tahliye talebini içeren dilekçeyi ve ekindeki Anayasa Mahkemesi kararını bir süre inceledi.

TAHLİYE TALEBİ ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI GÖNDERMESİNDEN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK

Bir süre kararı inceleyen mahkeme, kararın Anayasa Mahkemesi tarafından kendilerine gönderilmesi gerektiğini kalemdeki memura iletti. Anayasa Mahkemesi’nin "Hak ihlali " kararının bizzat Anayasa Mahkemesi tarafından mahkemelerine gönderilmesi sonrasında Dündar ve Gül’ün tahliyesi ile ilgili kararını vereceğini memur aracılığı ile Dündar’ın avukatlarına iletti.

Kaynak: İHA