Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık, Şanlıurfa'da Açıklaması

'Halkımız kesinlikle teröre teslim olmamalı, devletimizin verdiği terörle mücadeleye destek vermeli. Bölge halkının başına en büyük bela olan PKK terör örgütünün buradan tamamen temizlenmesini sağlamamız lazım' 'Biz, Mardinimizin de Diyarbakırımızın, Şırnakımızın, Hakkarimizin, Siirtimizin, Batmanımızın da her ilimizin bu noktada potansiyelinin iyi şekilde değerlendirilerek bu illerin kalkınmasını sağlamak istiyoruz'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Halkımız kesinlikle teröre teslim olmamalı, devletimizin verdiği terörle mücadeleye destek vermeli. Bölge halkının başına en büyük bela olan PKK terör örgütünün buradan tamamen temizlenmesini sağlamamız lazım' dedi.

Işık, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Namet Entegre Besi ve Et Tesisi ile Teknokent'te incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işık, bir gazetecinin terör olaylarının yatırımlara etkilerini sorması üzerine, teröre psikolojik olarak teslim olmayan iller bulunduğunu söyledi. Bu illerden bazılarının Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman olduğunu kaydeden Işık, 'Bu illerde sanayicilerimiz bizden yatırım için yer istiyor. Biz de şimdi Şanlıurfa'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışma başlatıyoruz. Niye? Çünkü sanayicilerimiz bu konuda bizden yer istiyor. Biz de bu konuda bütün gücümüzle çalışıyoruz' dedi.

Bu illerde yapılan yatırımlara karşın Diyarbakır'da var olan organize sanayi bölgesini dolduramadıklarını ifade eden Işık, orada yatırım yapmış iş adamlarının yatırımlarını terör nedeniyle büyütmek istemediğini dile getirdi. Bölge halkına çağrıda bulunan Işık, şunları kaydetti:

'Halkımız kesinlikle teröre teslim olmamalı, devletimizin verdiği terörle mücadeleye destek vermeli. Bölge halkının başına en büyük bela olan PKK terör örgütünün buradan tamamen temizlenmesini sağlamamız lazım. Bunu yaptığımız zaman bu bölge tarih, turizm, doğal kaynaklar açısından, gerçekten insani açıdan ve her açıdan üretime, kalkınmaya, ihracata en uygun bölgelerimizden biri. Yani bölgemizdeki karışıklık sürüp gitmeyecek. Yarın bu bölgeler istikrar bulduğu zaman Şanlıurfa'nın stratejik konumunu düşünün. Bütün Ortadoğu'ya açılan kapımız. Dolayısıyla burada üretim yapmak büyük bir avantaj. Biz, Mardinimizin de Diyarbakırımızın, Şırnakımızın, Hakkarimizin, Siirtimizin, Batmanımızın da her ilimizin bu noktada potansiyelinin iyi şekilde değerlendirilerek bu illerin kalkınmasını sağlamak istiyoruz.'

Şanlıurfa halkına terör olaylarına prim vermediği için teşekkür eden Işık, hükümet olarak kentin büyümesi, gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını vurguladı.

- Şanlıurfa'ya yeni yatırım müjdesi

Işık, Şanlıurfa'nın tarihte, bilim ve teknolojide her dönem olduğu gibi şimdi de önemli bir yerinin bulunduğuna dikkati çekedek, teknoloji ve bilim alanında kente yeni çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Bu kapsamda bakanlıklarının, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla kente bilim merkezi kazandıracağını belirten Işık, 'İnşallah birlikte çalışarak bu bölgemize önemli bir bilim merkezini kazandıracağız. Bunun yanında 2 sanayi sitesini Şanlıurfa'ya kazandıracağız. Bunlardan biri matbaa diğeri de kundura sanayi sitesini bu ilimize kazandıracağız. Yine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni, mevcut organize sanayi bölgesini büyüteceğiz. Siverek'e yeni bir organize sanayi bölgesin kurulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretimin altyapısını biz hazırlayacağız, yatırımcılarımız da üretecek' diye konuştu.

Daha sonra organize sanayi bölgesine geçen Işık, Pınar Süt Fabrikası'nda işçilerle birlikte öğlen yemeği yedi ve incelemede bulundu.
Kaynak: AA