'Ağlamayacağım, Dik Duracağım'

Diyarbakır Sur’da yaşanan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar, memleketi Afyonkarahisar’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin kız kardeşinin, “Ağlamayacağım, dik duracağım, sen ağlayanı sevmezdin ağabey” diyerek ağıtlar yakması ise yürekleri dağladı.

'Ağlamayacağım, Dik Duracağım'
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Kaçar için bugün memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Hocalar ilçesi Çalça köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Köy meydanındaki cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkaldı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Kaçar’ın cenazesi askeri uçakla önce Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına ait askeri havaalanına, daha sonra karayolu ile kent merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki baba ocağı Hocalar ilçesine bağlı Çalça köyüne 112 Acil Servis ambulansı ile getirildi.

Gerçekleştirilen cenaze törenine erken gelen Bakan Eroğlu, taziye çadırını ziyaret ederek, şehit Kaçar’ın yakınlarına ve vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Eroğlu, şehitliğin İslam dünyasındaki önemine vurgu yaparak, şehitlerin ölmediğinin Kur’an-ı Kerim’de müjdelendiğini söyledi.



ŞEHİT KAÇAR’I 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Cenaze töreninde şehit Kaçar’ın naaşını taşıyan 112 Acil Servis ambulansı tören alanına yaklaşınca ağıtlar yükselmeye başlarken, şehidin yakınları ve köyde yaşayan kadınlar yürekleri dağlayan feryatlar ettiler. Şehidin eşi Elif Kaçar’ın kadın astsubaylar eşliğinde tören alanına getirildiği gözlenirken, şehit babası Yunus Kaçar’ın koluna giren MHP Milletvekili Parsak, cenaze töreni boyunca şehit babasını yalnız bırakmadı.

Şehidin cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak için ambulanstan silah arkadaşları tarafından alınarak tören alanında hazırlanan katafalta taşındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu katafalta konulduktan sonra ise yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarını boğulup feryat etmeye başladılar. Şehidin tabutu başına yakınlarının yardımı ile gelen kız kardeşi Nejla Daşlı’nın ağzından çıkan, “Ağlamayacağım, dik duracağım, sen ağlayana sevmezdin ağabey” diyerek ağıtlar yakması ise herkesin yüreklerini dağladı. Şehidin yakınları sakinleşip tabutun başından ayrılınca cenaze namazı kılındı. Şehidin cenaze namazını ise Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Kaçar’ın naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra köy mezarlığına defin edilmek üzere vatandaşlara verildi.

Tabut taşınırken vatandaşlar tekbir getirerek terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

HERKESİN TÜYLERİ DİKEN DİKEN OLDU

Gerçekleştirilen cenaze törenine çevre ilçe ve köylerden de katılımın yoğun olduğu gözlenirken, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Öte yandan, AK Partili Milletvekili Özkaldı’ya şehit eşi Elif Kaçar’ın kocasının şehit olduğu haberini almasını bir yakınının, "Eşi balkonda telefonla konuşurken şehit haberini almış bağırmasını ve çığlıklarını unutmuyorum" şeklinde anlatması ise herkesin tüylerini diken diken etti.

Kaynak: İHA