Yaşlı Adamın Organları Üç Kişiye Hayat Oldu

İçel’in Tarsus ilçesinde fabrika emeklisi şoför Ömer Ateş’in ailesi tarafından bağışlanan organları, 3 hastaya umut oldu.

Yaşlı Adamın Organları Üç Kişiye Hayat Oldu
Alınan bilgiye göre, 20 Şubat 2016 tarihinde gece saat 23.45 sıralarında evinde dengesini kaybederek düşen Ömer Ateş, Tarsus’ta Medicalpark Hastanesine götürüldü. Üç çocuk babası işçi emeklisi Ömer Ateş’e (66) beyin kanaması teşhisi konuldu. Yapılan tüm tedavilere yanıt vermeyen Ateş’in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından eşi Vacide Ateş ve çocukları organlarını bağışlama kararı aldı.

Nakil operasyonunu yapmak için Tarsus’a gelen Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Orhan Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hastanın beyin ölümü akşam saatlerinde gerçekleşti. Biz Gaziantep Sanko Üniversitesinden geliyoruz. Burada kadavradan böbreklerini alacağız ve canlıya nakledeceğiz. Alacağımız böbreği doku gurubuna uygun hastalar Bakanlık tarafından tespiti yapılıp bize bildirilir. Elimize ulaşan listede yer alan hastamızı çağırıp bizde hastamıza ameliyathanede böbrek nakil işlemini yaparız” dedi.

İnsanda yapılamayan tek şeyin organ olduğunu ve bu yüzden organ naklinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Ahmet Orhan Gürer, “Bağış çok önemli, biliyorsunuz insanda yapılamayan tek şey organ ve bazı organlar maalesef değerini yitirdiği zaman zincirleme reaksiyonlarla insanlar hayatlarını kaybedebiliyor. Hepimiz her yaşta organa ihtiyaç duyabiliyoruz. Kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, ince bağırsak ve yaygın olarak böbrekler nakil yapılabilen organlar. Buradan insanlara sesleniyorum. Lütfen sizde organ bağışında bulunun. Çünkü kimin ne zaman organa ihtiyacı olacağı belli olmaz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Sanko Üniversitesi ve İçel Üniversitesi Organ Nakil Koordinasyonu ekibinde yer alan doktorlar tarafından yapılan cerrahi girişim ile kadavradan alınan iki böbrek Gaziantep’e, karaciğer ise İstanbul’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Kaynak: İHA