Salihli TEMA Öğrencilere Ağaç Kardeşliğini Anlattı

TEMA Vakfı’nın ülke genelinde başlattığı projelerinden birisi olan “Ağaç Kardeşliği Projesi” kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesindeki Özel Salihli Koleji’nde bir program düzenlendi.

Salihli TEMA Öğrencilere Ağaç Kardeşliğini Anlattı
Etkinlikte öğrencilere ağaç kardeşliği anlatılarak projeye katılan öğrencilerin adlarına özel olarak hazırlanmış ’Fidan Sertifikaları’ verildi.

Ayrıca öğrencilerin proje boyunca kullanacakları gözlem kutuları, gözlem defterleri ve afişler de öğrencilere teslim edildi. Okulda sınıf olarak tema gönüllüsü olan öğrencilerin sınıflarına yeşil yaprak takılırken, bu öğrencilere de rozet ve kartları verildi.

Salihli Tema İlçe Temsilcisi İbrahim Ateş, "Öğrencilerimize yakında toprak, saksı ve tohumları gelecek. Bu saksılara TEMA tarafından gönderilen tohumlar ekilecek. Büyümeleri gözlenecek ve toprakla buluşturulup sürekli takipleri yapılacak. Okulda öğretmenlerimize uygulama rehberimizi ve afişlerimizi teslim ettik. TEMA gönüllüsü Volkan Kaz ile birlikte tekrar buluşmak ve yetiştirecekleri fideleri, fidanları toprakla buluşturmak için tekrar geleceğimizi söyleyerek öğrencilerimizle vedalaştık. Öğrencilerimizin doğayı daha yakından tanımalarını amaçlayan proje kapsamında çeşitli etkinliklerde yapılacak." dedi.

Kaynak: İHA