Facianın Üzerinden 4 Yıl Geçti Açıklaması 5 İşçi Hala Kayıp

Adana’nın Kozan ilçesinde HES barajı inşaatında tünel kapağının patlamasının üzerinden 4 yıl geçti. Patlamada hayatını kaybeden 10 işçiden 5’i hala kayıp.

Facianın Üzerinden 4 Yıl Geçti Açıklaması 5 İşçi Hala Kayıp
24 Şubat 2012 tarihinde Kozan’a bağlı Gökdere Mahallesi’nde inşaatı devam eden Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin Derivasyon Tüneli’nin kapağının patlaması sonucu 10 işçinin öldüğü olayla ilgili tutuksuz yargılanan 17 kişinin 7’si beraat etmiş, 10’u ise para cezasına çarptırılmıştı.

14 Eylül 2012’de görülmeye başlayan davanın 17’nci celsesinde karar çıkmış, tutuksuz yargılanan sanıklardan 13’ünün ve sanık avukatlarının katıldığı duruşmada 7 sanığa beraat kararı çıkarken, sanıklardan Erdal Nakas, Öncü Polat ve Servet Eğilmez’e 10’ar yıl, Cengiz Ulucan ve Burak Alpago’ya 8 yıl 4’er ay, Ahmet Fuat Üstündağ ve İbrahim Atay’a 5’er yıl, Ferdi Alkan, Kadir Doğan ve Ali Seçer’e 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti daha sonra bu cezaları suçun ’taksirli suç’ olması nedeniyle para cezasına çevirdi. Mahkeme 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezasını da 24’er aya kadar taksitle ödenmesine karar vermişti.

Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin Derivasyon Tüneli’nin kapağının 24 Şubat 2012’de patlaması sonucu baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altuntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğenoğlu’nun cesetlerine ulaşılmıştı. Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit, Selahattin Aral ise hala kayıp.

Kaynak: İHA