CHP İzmir Konak Kadın Kollarından Basın Açıklaması

Artvin Cerattepe’de yaşanan olayları protesto eden CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, “Artvin’de hükümetin valiliğin ve güvenlik güçlerinin yaptıkları uygulamalar hem ulusal hem de uluslararası hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırıdır. Biz Artvinli vatandaşlarımızın yanındayız. Bunların hesabı yargı önünde verilecek” dedi.

CHP İzmir Konak Kadın Kollarından Basın Açıklaması
CHP Konak İlçe Kadın Kollarına üye İzmirli kadınlar Artvin Cerattepe’de yaşanan olayları protesto için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer, şöyle konuştu: “Faşizmle yönetilen ülkeler dışında, dünyanın hiçbir yerinde kendi halkına güvenlik güçleriyle böylesine ağır şekilde saldıran bir devlet yoktur. Doğayı katledecek altın ve bakır madenleri açma girişimine karşı kendi yaşadıkları yörenin doğasını, ellerinde Türk bayrakları ve kemençelerle horon teperek, sanatla ve mizahla koruma çabasındaki kadın, çoluk, çocuk, yaşlı halka binlerce polis ve jandarmayla plastik mermiler, biber gazları, toma, coplarla vicdansızca saldıranlar bilsinler ki ne tarih ne de Türk halkı onları affetmeyecek.”

Artvin Cerattepe olayının çevrecilik tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Filiz Sezer, “Yurdumuzda, Karadeniz yaylalarını yok edecek yeşil yol projesine inatla karşı çıkan yöre halkının yaptığına benzer, böylesine ciddi, kararlı, bilinçli bir eylem kırsal kesimde ilk kez görülmektedir. CHP İzmir kadın kolları olarak onlara tüm gücümüzle destek olacağımızı buradan halkımıza ilan ederiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA