Aydıncık'ta Metruk Binalar Yıkılıyor

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde bulunan ve kullanılmayan metruk binaların yıkımına başlanıldı.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde çirkin görüntü oluşturan metruk binaların yıkımına başladıklarını söyledi.

Şu anda yıkımı gerçekleşen binanın daha önce Ziraat Bankası olarak kullanıldığını ifade eden Koçak, 'Uzun yıllar boyunca Ziraat Bankası tarafından kullanılan ve şu anda bankanın başka bir yere taşınmasıyla boşa çıkan binanın yıkımını yapıyoruz. Mülkiyet olarak burası Ziraat Bankasına ait ve banka 29 yıllığına burasını özel idareye kiraya verdi' dedi.

Yıkılan binanın yerine spor kompleksi yapacaklarını belirten Koçak, 'Yıkılan bina bir okulumuzun hemen yanında yer alıyor. Burası için yeni proje çizdik ve hem okulda okuyan öğrencilerimizin hem de halkımızın rahatlıkla yararlanabileceği güzel bir spor kompleksi yapacağız. Bu konuda bizlere büyük destek veren Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Koçak, ilçede bulunan ve kötü görüntü oluşturan diğer metruk binaların da yıkımını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA