Suriyelilere Sağlık Hizmeti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Suriyelilere ait Geçici Sağlık Merkezi’nde görevli 9 doktor Suriyeli hastalara sağlık hizmeti veriyor.

Suriyelilere Sağlık Hizmeti
Antakya’daki Health Care Organization (HCO) sağlık merkezine bağlı olarak çalışan Reyhanlı’daki merkezde 9 doktor ile birlikte toplam 34 sağlık personeli görev yaparken, günde 400 Suriyeli hasta muayene ve tedavi oluyor. Kadın, çocuk, dahiliye, KBB, ortopedi, kalp uzmanı ve pratisyen ile acil sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Sağlık Merkezi Müdürü Ziyad Yasin, poliklinik hizmeti yanında acil sağlık hizmeti de verdiklerini belirtti.

Gerekli hallerde 112 acil servisi arayarak ambulans çağırdıklarını vurgulayan Yasin, “Health Care Organization Sağlık Merkezi’nde 2,5 yıl önce çalışmaya başladık. Sağlık Müdürlüğü’nden iznimiz var. Halkımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Uzman doktorlarımızla günde 400 hastaya sağlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca eczanemizden ücretsiz ilaç veriyoruz. Bu hizmeti yaparken, Reyhanlı Devlet Hastanesi’nin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Tüm bu imkanları sağlayan Türkiye’ye de teşekkür ediyoruz” dedi.

KBB uzmanı Dr. Muhammed Sellum ve cilt uzmanı Yusuf Şeyhni ise, “Doktorlar olarak vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti vermek için gerekli çabayı gösteriyoruz. Hepimiz gönüllü olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

Health Care Organization’un merkezi Antakya, şubesi Reyhanlı’nın dışında İdlib ve Şam Guta’da toplam 3 merkezi daha bulunuyor.
Kaynak: İHA