Rüzgar Çetin hakkındaki iddianame kabul edildi

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İlk duruşma 21 Nisan'da yapılacak

Rüzgar Çetin hakkındaki iddianame kabul edildi
Rüzgar Çetin hakkındaki iddianame kabul edildi
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu, bir polis memurunun yaralandığı trafik kazasına ilişkin tutuklanan Rüzgar Çetin hakkında, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı görev aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olduğu öne sürülen kazaya ilişkin hazırlanan ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin üzerinde yapılan inceleme tamamlandı.

Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar vererek, ilk duruşmanın 21 Nisan'da yapılmasına hükmetti. Heyet, sanık Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

- Olayın geçmişi


Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi'nde şehit olmuş, diğer polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı polis aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olduğu belirtilmişti. Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu kaydedilen iddianamede, sanık Çetin'in 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu' gerekçesiyle 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemişti.

Kaynak: AA