Nürnberg Kağıt Tiyatrosu Antalya'da

Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) Konuk Tiyatrolar Projesi’nin Şubat ayı konuğu Nürnberg Kağıt Tiyatrosu olacak.

AŞT tarafından geçtiğimiz sezon başlatılan ve sanatseverlerin büyük ilgisini toplayan Konuk Tiyatrolar Projesi her ay yurt dışından farklı bir tiyatro topluluğunu ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Nürnberg Kağıt Tiyatrosu ekibi “Erik Satie” adlı oyunlarını 25-26-27 Şubat tarihlerinde Antalya halkı ile ücretsiz buluşturacak. Geçtiğimiz sene projenin ilk konuk tiyatro ekibi olarak Antalya’ya gelen ve üç gösterim gerçekleştiren Nürnberg Kağıt Tiyatrosu’na bu seferki gösterimlerinde ayrıca Münih Debussy Trio’su arp, viola ve yan flüt ile eşlik edecek.

ÜNLÜ BESTECİNİN HAYATINDAN KESİTLER

Oyunda Fransız besteci ve piyanist Alfred Eric Leslie Satie’nin hayatından kesitler sunuluyor. Tiyatro, bale ve piyano için minimalist tarzda eserler besteleyen, Erik Satie aynı zamanda tüm dünyada mizahi müziğin babası olarak biliniyor. Das Papiertheater ve Münih Debussy Trio’sunu bir araya getiren performansta ünlü bestecinin hayatı büyük bir kâğıt yüzey üzerinde açılan pencerelerde çalınan eserler eşliğinde seyirciye sunuluyor. Espri ve müzikaliteyi bir arada sunan oyunun ücretsiz yapılacak tüm gösterimleri için davetiyeler Antalya Şehir Tiyatrosu gişesinden temin edilebilecek.

Tiyatronun toplumsal görevine uygun olarak, kültürel kaynaşmayı sağlayabilmek amacıyla ‘Konuk Tiyatrolar Projesi’ni başlattıklarını belirten Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, projenin aynı zamanda uluslararası bir festivalin alt yapısı özelliğini taşıdığını da söyledi.

Kaynak: İHA