Kaymakamlık Yolunu 'Hat Ve Ebru'yla Arşınlıyor

Üniversite öğrencisi Şen, eğitim giderlerini karşılayabilmek için ebruyu hat sanatıyla birleştirerek hediyelik eşyalar yapıyor ASÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Şen: 'Eğitimimi tamamladığımda en büyük idealim kaymakam olmak. İnşallah okulumu bitirdikten sonra tüm enerjimi kaymakam olarak insanlara hizmet için harcayacağım. Ama çok sevdiğim sanatı da yapmaya devam edeceğim'

Eğitim masraflarını yaptığı hediyelik eşyaları satarak karşılayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Duygu Şen'in en büyük hedefi kaymakam olmak.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisi Duygu Şen, ilkokulda öğretmeni tarafından öğrendiği ebru sanatını hat sanatıyla birleştirerek hediyelik eşyalar yapıyor.

Kişiye özel yaptığı hediyelik eşyaları sosyal medya üzerinden alıcılarıyla buluşturan Şen, elde ettiği gelirle eğitim masraflarını karşılıyor. En büyük hedefi kaymakamlık olan Şen, hedefine ulaştığı takdirde ziyaretine gelen kimselere yaptığı sanatsal eşyaları hediye etmek istiyor.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul öğretmenin yaptığı ebru ürünlerden etkilenerek hediyelik eşyalar ürettiğini belirterek, hobi olarak başladığı sanatın daha sonra geçim kaynağı haline dönüştüğünü aktardı.

Ebru ve hat sanatına büyük ilgisinin olduğunu dile getiren Şen, 'Şimdi kişiye özel hediyelik ürünler yapıyorum. İlkokuldan beri ebru ile uğraşıyorum ama porselen tabak işlemesine başlayalı 3 yıl oldu. Üniversiteyi kazandıktan sonra, kendi eğitim ihtiyaçlarımı karşılama arzusu bu işe yönelmemin en büyük nedeni oldu' dedi.

Şen, insanların özel günlerini daha anlamlı hale getirmek için farklı tarzda hediyelik ürünler hazırladığını anlatarak, şöyle devam etti:

'Talebe göre tasarım yapıyorum. Alışılmış, bilindik hediyeler yerine sevdiklerinize daha kalıcı, özel ve anlamlı hediyeler verebilirsiniz. Özel günlerde 'ne alacağım' derdine son vermek, insanların sevdiklerine özel bir hediye sunması için gayret ediyorum. Eğitimimi tamamladığımda en büyük idealim kaymakam olmak. İnşallah okulumu bitirdikten sonra tüm enerjimi kaymakam olarak insanlara hizmet için harcayacağım. Ama çok sevdiğim sanatı da yapmaya devam edeceğim. Allah nasip eder de kaymakam olursam, temsil ve ağırlama hususunda kendi yaptığım bu ürünleri hediye edeceğim.'
Kaynak: AA