İzmir Adliyesinde 200 Müdür Adayını Fişlediler

İzmir Adliyesinde görev yapan ve müdürlük sınavına giren 200 kişiyi cemaatçi ve solcu olarak fişledikleri iddiasıyla 2’si kadın 7 kişi gözaltına alındı.

İzmir Adliyesinde 200 Müdür Adayını Fişlediler
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yürüttüğü adliye soruşturmasında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) operasyon yaptı. Bazı kalem müdür adaylarının fişledikleri yönündeki iddialar üzerine Bato, gizli operasyon başlattı. Emniyetin Bilgi İşlem elemanlarının destek verdiği operasyonda gözaltına alınan iki kalem müdürü ile 5 memur, mülakata katılan 200’e yakın adayı, ’Cemaatçi’ ve ’Solcu’ olarak fişledikleri ve komisyona katılanlara bu yönde bilgi aktardıkları tespit edildi. Polis sabah yapılan operasyonda fişleme çetesinin elebaşı olarak gösterilen Tüketici Mahkemesi Kalem Müdürü Y.K.’yı müdürlük sınavlarına katılan adaylar hakkında bilgi toplayan bilgi işlem memuru M.F.S.’yi, yine terör suçlarına bakan eski özel yetkili mahkemede görev yapan katip Bekir D.’yi, fişleme olayında önemli rol oynayan 42. Asliye Ceza Mahkemesi Müdürü M.S.’yi, ilçe adliyelerde görev yapan Y.Y. ve T.A. ile bir süre önce tayini Manisa’ya çıkan H.S.K.yı gözaltına aldı.

Puanları düşük olmasına rağmen cemaate yakın isimler hakkında olumlu referans veren zanlıların 6’sı İzmir’de, kalem müdürü Hanım Satı K.’nun Manisa’da gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ayrıca himmet adı altında para topladıkları iddialar arasında yer alıyor.

MÜDÜR ADAYLARININ BİLGİLERİNİ UYAP MEMURU TOPLAMIŞ

Gözaltına alınıp Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheliler arasında yer alan UYAP görevlisi M.F.S.’nin, ’Adliye ağabeyi’ olarak tanındığı ve mülakata katılan müdür adayları hakkında bilgi topladığı tespit edildi. Gözaltına alınanların ifadesi sürüyor.
Kaynak: İHA