'Hazine Avcısı' Yazarı Akdeniz Öğrencilerle Buluştu

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçenin minik öğrencilerini özel hazırlattırdığı “Hazine Avcısı” kitabının yazarı Alper Akdeniz ile buluşturdu.

'Hazine Avcısı' Yazarı Akdeniz Öğrencilerle Buluştu
Binlerce öğrenci ile bir araya gelen yazar Alper Akdeniz, minik öğrencilerin Seydişehir’e özel yazdığı hikaye kitabı ‘Hazine Avcısı’ ile ilgili sorularını yanıtladı. Programın dolu dolu geçtiği söyleşi etkinliğinde mikrofonu eline alan öğrenciler yazara, yazarlık, yönetmenlik ile merak ettiklerini sordular.

“Hazine Avcısı” ifadesinin geçmişte hikayelerle değerlendirildiği zaman sandıklar dolusu altınları çağrışım yaptırdığını, fakat kitabı okuyunca hazinenin altınlardan daha değerli değerler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hazinenin arayışına öğrencileri davet etti. Başkan Tutal, “Eğer insanda bilgi yoksa bilginin ana kaynağı okumaktır. Sandıklar dolusu altında olsa onun hiçbir değeri olmayacaktır” dedi.

Başkan Mehmet Tutal, dünya kriterlerinin değerlendirildiği zaman en az okuyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu dile getirerek, “Çok zeki insanımız var. Çok zeki gençlerimiz var. Bu gün dünyada hiçbir ülkeye muhtaç olmadan kendi savaş sanayi olsun, bilim sanayi olsun ve diğer alanlarda olsun kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak mühendislerimiz var, bilim adamlarımız var. Toplum olarak genelde okumak anlamında biraz daha üst çıtalara getirebilirsek, dünyada bu gençliği, dünyada bizim insanımızı, bizim ülkemizi, tutabilecek hiçbir güç olmayacaktır” diye konuştu.

Okumanın önemine dikkat çeken Başkan Tutal, “Okumanın ana kaynağı ana kitaptan başlamaktır. Allah insanı yaratmış ve O insanın nasıl mutlu olabileceğini en iyi bilen o yaratıcı olduğundan dolayı ona bir rehber O’na bir kitap göndermiştir. Tarih boyunca bu kitaplar devam edip gelmiş silsile halinde. Bu gün son kitap Kur-an’ı Kerim. Ve bizim kitabımızdır. İnsanlık eğer bugün 3. Dünya Savaşını yaşıyorsa ve sadece çıkarları için milyonlara varan mazlum insanı hiçbir günahı olmayan çoluk, çocuk, kadın, kız öldürebiliyorsa, insanoğlunun yaratıcının o ana kitabında Kur’an’dan uzaklaşmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Tutal, şöyle devam etti:

“İnsanoğlunun okumaya devam etmesi gerekir ki kendinin tanısın, yaratıcısını tanısın, yaşadığı gezegeni tanısın ve ona göre yaşamını idame ettirsin. Eğer okumaktan, uzak duracak olursak, diğer yaratıklardan bir farkımız kalmayacaktır. Bakıyorum bu gün bu düşünce tarzında okumaktan ve ne okuduğunu bilmekten kaynaklanan insanoğlu davranışları yaban hayvanlarının yaptığından daha kötü, daha beterdir.”

Başkan Tutal ‘Hazine Avcısı’ kitabının Seydişehir’i tanıma noktasında gerçek hazinenin ne olması noktasında öğrencilere önemli ölçüde bilgiler verdiğini belirterek, kitabın yazarı Alper Akdeniz’e teşekkür etti. Tutal, yazara Seydişehir’i simgeleyen özel bir tablo ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Senarist-Yazar Alper Akdeniz tarafında kaleme alınan ve Seydişehir’de yaşayan bir ailenin hayat hikayesinin konu alındığı kitabının söyleşi programında Şaban Cengiz Kültür Merkezinde öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Konuşmasında kitaplarını nasıl yazdığını da anlatan Alper Akdeniz, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Şube Müdürleri, Okul müdürleri katıldı.

Söyleşi programı Ş. Özgür Öncel İlköğretim Okulu ile Çavuş ve Bostandere mahallerinde bulunan okullarda yazar buluşması devam edecek.
Kaynak: İHA