Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Somali'ye destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali yüksek düzeyli ortaklık formunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Somali'ye destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Dünyadaki en büyük büyükelçiliğimizi Mogadişu'da inşa ettik. Doğu Afrika'nın en büyük hastanelerinden olan Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açtık. 100 yataklı kadın ve doğum hastanesi de faaliyete girecektir. Askeri faaliyetler de başlayacak. Somalili binin üzerinde öğrenciye burs veriyoruz. Somali'nin yeniden inşasına omuz veriyoruz. Somali, Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin sembolü olmuştur. 

Uluslararası toplumun Somali'de daha fazla saha inmesini önemsiyoruz. Somali halkını daha iyi anlamak önemlidir. Ayrıca yatırımlar eklemezsek başarılı olamayız. Yatırımlar şarttır.

Rejim ve destekçisi ülkeler hava saldırılarını yoğunlaştırdılar. Bu saldırılarda son 10 günde 600'den fazla insan hayata gözlerini yumdu. Nitekim Suriye terör ihraç eden konuma geldi. Sınırımız sadece Suriye ile 911 kilometredir. Teröre ve teröre destekleyen ülkelere karşı ortak duruş sergilemek gerekiyor. Biz Türkiye olarak, 30 yıldır ülkemizde mücadele ediyoruz.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Somali'ye destek