CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

'Türkiye'de bir istikrarsızlık olmasını asla arzu etmeyiz. Doğu toplumlarının, Arap toplumların gözleri Türkiye üzerindedir'

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 'Türkiye'de bir istikrarsızlık olmasını asla arzu etmeyiz. Doğu toplumlarının, Arap toplumların gözleri Türkiye üzerindedir. Bizim bu dönemde hakikaten ulusal çıkarlarımızı ön plana alıp, istikrarı ön plana alıp, bölgede barışı tesis edecek girişimleri ön plana alıp çalışmamız gerekiyor' dedi.

Yılmaz, Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenlerine katılmak için geldiği Ardahan'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen Yılmaz, Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı.

Uzunca bir süre işgal altında kalan Ardahan'ın, kurtuluşu dolayısıyla sevinç duyduklarını ancak Ardahan'ın bugün de işsizlik ve yoksulluktan kurtulamadığını iddia eden Yılmaz, 'Ardahan yoksulluktan kurtulamadı. Ardahan maalesef aşırı göç vermekten kurtulamadı. Ardahan ciddi sorunlar yaşıyor. Sorunları derin. Hakikaten AK Parti hükümetinin Ardahan'a doğru dürüst yatırım programı yok. Ardahan ili ile ilgili bir stratejisi yok. Hakikaten inandırıcı bir planı yok. Böyle giderse göçün daha fazla olacağından kaygı duyuyoruz' diye konuştu.

Yılmaz, Ardahan gibi Türkiye'nin de hükümetin özellikle dış politikadaki yanlışlarıyla ciddi sorunların konuşulduğu bir süreci yaşadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

'Umuyoruz ki, adeta bu kuşatmadan Türkiye kurtulur, Türkiyemiz bölgesinde tekrar istikrara katkı yapar ve istikrarlı bir coğrafya oluşturur. İçeride de barış gelir. Zira biz ülke olarak bu bölgenin bel kemiğiyiz. Türkiye'de bir istikrarsızlık olmasını asla arzu etmeyiz. Doğu toplumlarının, Arap toplumların gözleri Türkiye üzerindedir ve bizim bu dönemde hakikaten ulusal çıkarlarımızı ön plana alıp, istikrarı ön plana alıp, bölgede barışı tesis edecek girişimleri ön plana alıp çalışmamız gerekiyor. Artık bu dış politika ile bölgede istikrar değil, istikrarsızlık yaratıyoruz. Barışa değil, savaşa giden yolu tetikliyoruz. Bizim aklımızı başımızı alıp gerçekten sorumlulukla, devlet ciddiyetiyle büyük bir hassasiyetle bu bölgeye yaklaşmamız lazım.'
Kaynak: AA