Belediyedeki İşinden Olunca Parkta 'Açlık Grevine' Başladı

Afyonkarahisar’da 7 yıldır çalıştığı belde belediyesindeki işinden çıkarılan bir işçi, işini geri almak için “açlık grevine” başladı. Söz konusu beldenin belediye başkanı ise işçiyi 2-3 aya kadar tekrara işe alacağı sözünü verdi.

Belediyedeki İşinden Olunca Parkta 'Açlık Grevine' Başladı
Olay, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban Beldesinde meydana geldi. Belediye bünyesindeki yüklenici firmaya bağlı olarak 7 yıldır çalışan 38 yaşındaki Şahabettin Karadeniz, 31 Aralık 2015 itibari ile yüklenici firmada sözleşme bitip işten çıkarılınca çareyi “açlık grevini” başlayarak işini geri almada buldu. Serban Belediyesinin yanındaki parkta eyleme başlayan Karadeniz, işini geri alıncaya kadar eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

Çeşit dövizler yazarak bir çardağa asan ve burada eylemine bugün itibari ile başlayan Karadeniz, işten çıkarılmasından dolayı aylardır ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti.

Karadeniz eylemine kendilerini tanıyanların ve vatandaşlarında destek verdiğini belirterek, “Serban Belediyesi’nden halkımıza hizmet vermek için 7 yıldır gece gündüz bir fiil çalışmaktaydım. Belediye Başkanımız tarafından 31 Aralık 2015’da iş akdimiz askıya alındı diye işten çıkarıldım. Toplantıda yapıldı, toplantıda belediye başkanı durumun sıkıntılı olduğunu, nüfusun az olduğunu söyleyerek benim çalışan 5 arkadaşımı işten çıkardı. Benden sonra işe başlayan arkadaşları tekrar işte bıraktı ben de işsiz kalınca ne yapacağımız, ne edeceğimi şaşırdım, onun için burada eyleme başladım. Benim yapacak hiçbir işim kalmadı, 30 bin TL borcun içerisindeyim. Bugüne kadar namusun ve şerefimle yaşadım bir Allah’ın kulu kapıma gelip de ‘şu alacağım var’ diyemedi. Ama şu saatten sonrada ödeyecek gücüm kalmadı. Bu ayki borçlarımız bir şekilde telafi ettim, ama çalışmadığımdan dolayı öteki ayki borçlarımız ödeyemeyeceğimi düşündüğüm için bu eyleme başladım. Açlık grevimin ne kadar süreceğini ben de bilmiyorum ben her zaman şunu söylerdim, ben buraya gönlümü, yüreğimi verdim, halkımızı ve kasabamızı çok seviyorum bir kere işime geç kalmadım, hep mücadele ettik. Benim bir gün bile çalışmamamın ne demek olduğunu şu tarihten itibaren biliyorum, o yüzden çok sıkıntılıyım. İşimi seviyorum ve işime geri dönmek istiyorum” diye konuştu.

“ZAMANI GELİNCE ARKADAŞLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ, BİR ART NİYETİMİZ ASLA YOK”

Serban Belediye Başkanı Abdürrahim Aktoprak ise Şahabettin Karadeniz ile birlikte işten çıkarılan 5 kişinin yakın bir zamanda tekrar belediye bünyesine alınacağı sözünü vererek, “Şimdi işçi arkadaşımız daha önce belediyede işçi olarak çalıştırılan bir arkadaşımız. 5 ay 29 gün çalıştıktan sonra hizmet alımı yapmak sureti ile bir firmadan işçi talebinde bulunduk, bu arkadaşlarımız da firma üzerinden çalışmaya başladı.

Ancak 31 Aralık itibari ile hizmetleri bitti. Hizmet alımı bittikten sonra bu arkadaşlarımız bizden tekrara iş talebinde bulundu. Şu anda Çalışma ve İş Kurumu aracılığı çalışan 17 arkadaşımız var ve bunlar da bu arkadaşlarımızın yaptıkları görevleri yapmaktalar. Tabi paraları ve sigortaları İş-Kuru aracılığı ile ödendiği için belediyenin burada bir rahatlaması oldu. Zaten küçük bir belediyeyiz ve nüfusumuzda 2 binin altına düştü. Bu arkadaşlarımızı mart, nisan gibi diğer İş-Kur’dan aldığımız arkadaşların hizmet süreleri bittikten sonra tekrara alacağımızı söyledik. Zamanı gelince arkadaşlarımızı geri alacağız, bir art niyetimiz asla yok” dedi.

Kaynak: İHA