ABD'de Tüketici Güveni 7 Ayın En Düşüğüne Geriledi

ABD'de Tüketici Güven Endeksi şubat ayında 92,2 ile son 7 ayın en düşük seviyesine indi Endekse ilişkin piyasa beklentisi 97,2 düzeyindeydi.

ABD'de Tüketici Güven Endeksi şubat ayında 92,2'ye gerileyerek son 7 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

ABD'de tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi şubatta önceki aya kıyasla 5,6 puan azalarak 92,2 oldu. Bu sonuçla Temmuz 2015'ten bu yana en düşük seviyesine gerileyen endekse ilişkin piyasa beklentisi ise 97,2 düzeyindeydi.

Bu arada, ocak ayı Tüketici Güven Endeksi 98,1'den 97,8'e revize edildi.

Conference Board Ekonomik Göstergelerden Sorumlu Direktörü Lynn Franco, 'Tüketicilerin mevcut ekonomik şartlara ilişkin değerlendirmesi genel olarak iş koşullara yönelik iyimserliğin azalmasından kaynaklandı. Tüketicilerin kısa vadeli beklentileri, iş dünyasına ve kişisel finansal durumlarına ve ve kısmen iş gücü piyasasına yönelik kaygıların artması nedeniyle kötümserleşti' açıklamasını yaptı.

Analistler ise tüketici güveninin, ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaları için önem teşkil ettiğini vurgulayarak, endeksin düşüşünü sürdürmesinin büyümeyi daha da yavaşlatabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Bu arada, güne petrol fiyatlarındaki düşüş ve küresel piyasalardaki negatif havanın etkisiyle satış ağırlıklı başlayan New York borsası, son 7 ayın en düşük seviyesinde açıklanan tüketici güveninin ardından kayıplarını artırıyor.

Kaynak: AA