'1. Uluslararası Antalya Sinema Günleri' Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Sinema Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen festivale 50'si yabancı 70 film katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sinema Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Antalya Sinema Günleri başladı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Fadıl Sözen 'Terrence Malick sinemasında ses tasarımı' konulu konferans verdi.

Yurt dışından 50 olmak üzere 70 kısa filmin katıldığı program kapsamında, Türkiye ve dünyadan çok sayıda ödüllü kısa film seyirciyle buluşacak, söyleşiler düzenlenecek.

Sinema kültürünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festivalde, uzun metrajlı filmlere de yer verilecek, yönetmenler sunumlar yapacak.

Antalya Sinema Derneği Başkanı Sidar Serdar Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın artık yeni bir festivali olduğunu belirterek, etkinlikte kısa filmlere ağırlık verildiğini söyledi.

1. Uluslararası Antalya Sinema Günleri'nin yönetmeni de olan Karakaş, 'Festival kapsamında gösterimini yapacağımız 70 civarında film var. Bunların içinde birtakım özel seçkiler var, Fransa'dan çok kısa film seçkilerimiz mevcut. Seçkinin bir özelliği var, jenerik hariç üç dakikadan kısa filmler. Dünyayı gezip, ödüller almış filmler' diye konuştu.

Belçika, Slovenya, Bulgaristan, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin filmlerinin ağırlıklı olduğunu ile getiren Karakaş, bu yıl filmlerin sadece gösterimini yapacaklarını, ileriki yıllarda yarışma da düzenlenebileceğini vurguladı.

Karakaş, Antalya'dan yolu geçmemiş filmleri Antalya halkıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, 'Tamamen ücretsiz, davetiyeye de gerek yok. Uzun metrajlı filmler için Türk yönetmenleri katılacak. 'Kusursuzlar' filminin yönetmeni Ramin Matin, aynı filmin yapımcısı ve senaristi Emine Yıldırım, 'Neredesin Firuze' filminin yapımcısı Yonca Ertürk başta olmak üzere yönetmen ve senaristler konferanslar verecek' dedi.

1. Uluslararası Antalya Sinema Günleri, 26 Şubat Cuma günü sona erecek.
Kaynak: AA