Torbalı'da Deve Güreşlerini 'Develerle' Duyurdular

İzmir’in Torbalı ilçesinde 28 Şubat’ta yapılacak olan geleneksel deve güreşlerini ilçe halkına duyurmak için develer kullanıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılması beklenen deve güreşleri etkinliği, 28 Şubat 2016’da Özbey Mahallesi’nde yapılacak. Güreşlerde Torbalı’nın ünlü 2 pehlivan devesi de sahne alacak. Baş kategorisinde yarışacak olan Torbalılı Hamdi Güneş ve Nihat Erol’un develeri ‘KaraŞeytan’ ile ‘Güleçbeyi’ adlı develer, güreşleri izlemeye gelenlere keyifli bir gösteri sunacak.

Torbalı Belediyesi Deve Güreşi Festivali’ne Söke, Germencik, Armutlu, Ödemiş, Çine, Selçuk, Salihli, Tire, Turgutlu, Koçarlı, İncirliova, Çırpı, Bıyıklı, Gökkaya, Aydın, Ovakent, Karaağaçlı, Armutlu ve ilçe köylerinden katılım gösterecek olan 130 deve sahibinin katılımı bekleniliyor.

Programda, Aydın’lı ünlü zeybek oyunları eğitmeni ve yorumcusu Evrim Çetin ile Torbalı Belediyesi Mehteran Takımı sahne alacak. Bu yıl 12.si düzenlenecek olan etkinlikte çocuklar da unutulmayacak, onlar için çeşitli aktiviteler organize edilecek. Alanda Torbalı Belediyesi tarafından 50 adet stant kuruldu ve esnafların burada satış yapması sağlanacak.
Kaynak: İHA