'Tefekkür' Sergisi Açıldı

Ressam Ayşe Şakire Aydın'ın 'Tefekkür' temalı yağlı boya, pastel çalışmalarından meydana gelen sergisi 28 Şubat'a kadar Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Ressam Ayşe Şakire Aydın’ın üçüncü kişisel sergisi 'Tefekkür' sanatseverlerle buluştu.

Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aydın, üç yıllık çalışmalarından meydana gelen sergide yağlı boya ve pastel çalıştığı, natürmort, portre, peyzaj eserlerinin yer aldığını söyledi.

Aydın, resim sanatına ortaokulda ilgi duymaya başladığını belirterek, “İSMEK, Halk Eğitim gibi kurumların resim kurslarında eğitim almaya başladım. Javad Soleimanpour, Recep Kaplan, Mehmet Nacafzadeh ve Uğur Mine Tamay atölyelerinde özel resim dersleri aldım' diye konuştu.

Öğrenmeye hala devam ettiğini vurgulayan Aydın, “Şu anki sergi benim üçüncü kişisel sergim. Son on yıldır daha çok karma sergilere eser veriyorum, ilk kişisel sergimi ise beş yıl önce gerçekleştirdim. Tabloları evde koyacak yer bulamadığım zaman ise kişisel sergi vaktinin geldiğini anlıyorum. Bana huzur veren resimleri sergilemeyi tercih ediyorum” ifadesini kullandı.

- 'Sanat hayatın zorluklarına dayanma gücü veriyor'

Ayşe Şakire Aydın, insanların bakışlarında hissettiği duyguyu portrelerde yansıtmaya çalıştığını belirterek, resim yapmanın kendisi için terapi gibi olduğunu, ruhunun sanatın dinginliğiyle şekillendiğini kaydetti.

'Sanat hayatın zorluklarına dayanma gücü veren, insanın ruhunu olumlu yönde törpüleyen bir dal' yorumunu yapan Aydın, sanatla uğraşan bir insanın dünyaya bakışının çok daha farklı olduğunu dile getirdi.

Sergisini ziyaret edenlerin düşüncelerini heyecanla beklediğini aktaran Aydın, şunları anlattı:

'Bu serginin amacı paylaşmak, sanatseverlerin sergimi ziyaretinden şeref duyarım. Beni tanımayan insanlar geldiklerinde ne hissedecekler, benim ruhumun yansımalarını hissedecekler mi merak ediyorum açıkçası. Her göz baktığı fotoğrafta farklı bir anlam bulur, ben özellikle gözlem yapmaktan hoşlanıyorum. Sık sık yurt dışına çıkıp insanları gözlemliyorum ve beni en çok etkileyen fotoğraflardan resimlerimi yapıyorum.'

Ressamın eşi Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Mehmet Akif Aydın ise, “Eşim anneliği ve ev hanımlığı dışında, uzun zamandır resimle uğraşıyor. Üniversitede davranış bilimlerini okudu ama o alanda çalışmak yerine resim alanında çalışmayı tercih etti' dedi.

Aydın, eşinin resimlerine günden güne kendi yorumunu katmaya başladığının altını çizerek, şunları ifade etti:

'Eşimin resimlerinde kendine özgü bir çizgi ortaya koymaya başladığını düşünüyorum. Resimle ilgilenirken beni ve çocuklarımızı ihmal ettiği düşüncesi taşımıyorum çünkü ben de kitaplarımı yazarken kendimi bile unutuyorum. O yüzden eşimin bizi ihmal ettiğini söyleyemem çünkü o da işini yaparken kendini bile unutuyor.'

Sanatçının özel portre çalışmalarının da yer aldığı sergi, 28 Şubat tarihine kadar görülebilecek.
Kaynak: AA