Suşehri'nde Kar Yağışı Yaşamı Olumsuz Etkiledi

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Yukarıakören köyünde rahatsızlanan yüksek tansiyon hastası kadın, paletli ambulans sayesinde evinden alınıp hastaneye kaldırıldı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanan Yukarıakören köyünde rahatsızlanan tansiyon hastası kadın, paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Yukarıakören köyünde yaşayan 45 yaşındaki yüksek tansiyon hastası Güllü Yıldırım, rahatsızlandı. Yıldırım'ın durumunun ağırlaşması üzerine aile yakınları 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezinden yardım istedi. Ekipler, karla kaplı köy yolunu paletli ambulansla aşarak hastaya ulaştı. Yıldırım, yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından Suşehri Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güllü Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- Asker selamı veren kardan adam yaptı

Öte yandan ilçede lokantacılık yapan Yakup Kahraman, iş yerinin önüne 2 metre boyunda asker selamı veren kardan adam yaptı. Kardan adamın üzerine yapıştırdığı kağıda 'şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, kahrolsun PKK” yazan Kahraman, son günlerde Türkiye üzerine oyunlar oynandığını belirtti.

Dikkat çekmesi amacıyla böyle bir kardan adam yaptığını ifade eden Kahraman, 'Bizler kutsal bir soydan gelen, iman dairesi olan bir milletiz. Bu nedenle tüm dünyaya alemi İslam olarak bir gösteri yapmak amacıyla böyle bir kardan adam yaptık. Her yıl kış mevsiminde güncel olaylara yönelik farklı kardan adamlar yapıyoruz. Bu yıl da böyle bir kardan adam yapmayı uygun gördük' dedi.

Belediye ekipleri de ilçe merkezinde kar temizleme çalışması yaptı.
Kaynak: AA