Samsun'da 2. ''Karadeniz Kitap Fuarı'' Düzenlenecek

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Alagöz:'Karadeniz bölgemizin kültürel yaşamına önemli katkıları olacağına inandığımız fuarımıza 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor'.

Samsun'da, 23-28 Şubat arasında yazarların da katılımıyla '2. Karadeniz Kitap Fuarı'' düzenlenecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, TÜYAP olarak Karadeniz'de ikinci kitap fuarını açacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dünya üzerinde yoğunlaşan rekabet ortamının mal ve hizmetlerin çok daha fazla tanıtılmasını zorunlu hale getirdiğini hatırlatan Alagöz, 'Bu tanıtım ihtiyacının karşılanmasında başta gelen araçlardan biri de fuarlardır. Günümüzde başta Asya olmak üzere yeni bölgesel ekonomilerin oluşması, fuarcılık sektörüne de yeni bir boyut kazandırmıştır. Bu durum, Samsun özelinde bölgemize önemli fırsatlar sunmaktadır' dedi.

Samsun'da açılışı yapılacak 2. Karadeniz Kitap Fuarı ile ilgili bilgiler veren Alagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Karadeniz bölgemizin kültürel yaşamına önemli katkıları olacağına inandığımız fuarımıza 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuarımız süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği düzenlenecek. Etkinlikler, imza günleri, okur ve yazar buluşmaları kapsamında Emre Kongar, Canan Tan, Mustafa Armağan, Ömer Sevinçgül, Deniz Kavukçuoğlu, Sevil Atasoy, Murat Menteş, Ahmet Şimşirgil, Bahadır Yenişehirlioğlu, Aret Vartanyan, Nebil Özgentürk, Nazan Tacer, Feridun Andaç, Nedim Gürsel, Kahraman Tazeoğlu, Menderes Samancılar, Ayşe Tolga ve Murat Tavlı’nın da aralarında bulunduğu pek çok yazar fuarda okurlarıyla buluşacak.

Çok sayıda genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 25 Şubat Perşembe günü yazarlık serüvenlerini anlatmak üzere düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya gelecek. Geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz edebiyatımızın büyük ustası Yaşar Kemal’i bir sergiyle anacağız. Sergi aynı zamanda iki söyleşiyle tamamlanacak.'

TÜYAP Fuarcılık Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise geçen yılki ilk fuarın seçim atmosferi nedeniyle istenilen katılımcı sayısına ulaşmadığını ancak ikinci fuara daha çok katılımcı beklediklerini söyledi.

Geçen yıl ülke genelinde düzenlenen kitap fuarlarındaki katılımcı sayısına yönelik değerlendirmelerde bulunan Kavukçuoğlu, 'İstanbul Kitap Fuarı'nı 558 bin kişi gezdi. Bursa Kitap Fuarı'nı 302 bin, İzmir Kitap Fuarı'nı 423 bin, Adana Kitap Fuarı'nı 224 bin, Samsun Kitap Fuarı'nı ise 69 bin 827 kişi ziyaret etti. Bütün amacımız bu sayıyı bu yıl en azından ikiye katlamak. Dileriz bu yıl Samsun hinterlandında ziyaretçi sayısı 120 bini aşar. Ancak geçen yıl gelen ziyaretçiler konusunda yayın evlerinin olumlu değerlendirmeleri var. Az ziyaretçi gelmesine rağmen satışlardan memnunduk' diye konuştu.

Kavukçuoğlu, geçen yıl düzenlenen kitap fuarına 11 bin öğrencinin katıldığını belirtti.

Öte yandan, girişi ücretsiz olan fuara Cumhuriyet Meydanı ve Atakum YURTKUR Öğrenci Yurdu önünden ücretsiz otobüslerle gidilebileceği bildirildi.
Kaynak: AA