Karatay'da 24 Bin 800 Bebeğe Plaketli Karşılama

Karatay Belediyesi 2009 yılında başlattığı 'Hoş geldin bebek' projesine devam ediyor.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünce sürdürülen projede, bugüne kadar 24 bin 800 yeni doğan bebeğin ailesine plaket, hediye paketi ve çam fidanı takdim edildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2009 yılının eylül ayından beri devam eden uygulamayla, yeni doğan her bebeğin ailesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Aileleri tebrik etmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek maksadıyla 'Hoş geldin bebek' projesini aksatmadan devam ettirdiklerini belirten Hançerli, yapılan ziyaretlerde içerisinde anneye kol saati, bebek bakım broşürü, çocuk bezi, oyuncak ve pişik kreminden oluşan hediye paketi, bir adet çam fidanı ve aileye yeni katılan bireyin mutluluğunun paylaşıldığı hayırlı ve uzun ömürlü olması dilekleriyle bir adet plaket takdim edildiğini vurguladı.

Bu ziyaretlerde Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden doktor ile hemşirenin de hazır bulunduğunu ve bebeğin sağlık durumunun kontrol edildiğini dile getirilen Başkan Hançerli, Türkiye’de ilk olarak Karatay Belediyesi tarafından başlatılan bu uygulama ile ailenin sevincine ortak olduklarını ifade etti.

Proje kapsamında 2015 yılında 3 bin 49 bebeğin ailesine plaket ve hediye takdim edildiği bildirildi.

Kaynak: AA