Irak'ta Günlük 150 Bin Varil Kapasiteli Petrol Rafinerisi İnşası

Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Cihad:'Meysan'da günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacak'.

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü Asım Cihad, yaptığı yazılı açıklamada, Meysan'daki rafinerinin bu hafta içerisinde temelinin atılacağını belirterek, günlük 150 bin varil petrol çıkaracak söz konusu rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktardı.

Rafinerinin yüksek kaliteli petrol ürünleri üreteceğini de kaydeden Cihad, rafinerinin inşası ve çalıştırılması ihalesinin özel yabancı şirketlere verildiği için Irak devletine hiçbir maliyeti olmayacağına işaret etti.

Cihad, rafinerinin ayrıca Meysan'da 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını ifade ederek, bu fırsattan çok sayıda müteahhidin de yararlanabileceğini belirtti.

Meysan petrol rafinerisi, Irak'ın 4 rafinerisinden biri olarak biliniyor. Ülkede Meysan rafinerisinin yanı sıra günlük 300 bin varil petrol kapasiteli Nasiriyye (güney) rafinerisi, günlük 150 bin varil petrollü Kerbela rafinerisi ve Kerkük rafinerisi de bulunuyor.

Kaynak: AA