GÜNDEM / 22 Şubat 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıklayacak, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve BM Genel Sekreteri Vekili Jan Eliasson’u ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/09.30/20.00/21.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye - Somali İş Forumu'na katılacak.

(İstanbul/19.25) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlıkta İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 'Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri' açılışında yer alacak.

(Ankara/ 09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hilton Otel'inde, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde sohbet toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik ile 90 gündür açlık grevindeki Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna yönelik askeri yardımları kesmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Beyrut)

EKONOMİ

1- TÜİK tarafından yurt dışı üretici fiyat endeksi açıklanacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 5 ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, TİSK, TESK, Türk-İş, TZOB, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, TÜRKONFED, TBB, TÜRMOB ve TEMAD temsilcilerinden oluşan heyet, Ankara'daki terör saldırısının gerçekleştiği yere karanfil bırakacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın son maçında, Beşiktaş ile Gençlerbirliği, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- PTT 1. Lig'de 22. haftanın son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA