AK Partili Özdağ Sulama Kanalı Kirliliğine Çözüm Getirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçtiğimiz günlerde liseli öğrencilerin yoğun kirlilik nedeniyle tepki gösterdiği Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalının temizlenmesi için talimat verdi.

AK Partili Özdağ Sulama Kanalı Kirliliğine Çözüm Getirdi
TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin gündeme getirdiği Şehzadeler ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi içerisinden geçen DSİ ait sulama kanalındaki kirliliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ el attı. Salihli’de gerçekleşen HES bilgilendirme toplantısının ardından DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile görüşen Özdağ, sorunun çözülmesi ve kanalın temizlenmesi için talimat verdi. Bu hafta içerisinde çalışmaların başlayacağını ve en kısa süre içerisinde kanalın temizleneceğini kaydeden Özdağ, “Adı geçen sulama kanalı Ahmetli sol ana kanalı olup Manisa’nın girişinden Muradiye Mahallesi ve Karaali çıkışındaki mesafeye kadar olan 28 kilometrelik bölümü yerleşim birimlerinden geçmektedir. Sulama mevsimi öncesi Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından sulamaya hazırlanan kanalda yılda en az 3 defa olmak üzere değişik zamanlarda kanallara atılan çöp ve atıklardan dolayı mükerrer makineli temizlik çalışması yapılmaktadır. Söz konusu liseli öğrencilerimizin sorunlarını dile getirmesinin ardından DSİ 2. bölge müdürümüzle görüşerek, kanalın ivedilikle temizlenmesi konusunda gerekli talimatı verdim. Mahalle muhtarımız ve sakinlerimizle de daha önce bu kanalla ilgili istişarelerde bulunmuş ve soruna çözüm getireceğimizin sözünü vermiştik. DSİ bölge müdürümüz kanal güzergahında tekraren makineli çalışma yapılacağını tarafımıza bildirdi. Ancak sulama kanalına çöp ve atık malzeme atılmaması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Bahse konu Ahmetli sol ana kanalının yazın sulama mevsiminde tarım arazilerinin sulama suyu ihtiyacını karşılamasının yanında, yağış sezonunda meydana gelen taşkın sularının yerleşim birimlerine zarar vermesini engelleyen kuşaklama kanalı görevini de yaptığını ifade eden Özdağ, “Yerleşim alanları içinden geçen başta ana sulama kanalı olmak üzere sulama kanalları içerisine evsel, sıvı ve katı atık malzemelerin atılmaması konusunda kanal güzergahında ikamet eden vatandaşların konuya daha duyarlı olması gerekliliği yanında, konu ile ilgili olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kuruluşları daha etkili olarak sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu hususta da çevre il müdürümüzle de görüştüm ve şayet aksayan bir husus var ise bunun üzerinde titizlikle durulması gerektiğini tarafına bildirdim. Buyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü de konuya duyarlılıkla yaklaşmasını ve yapması gereken sorumluluğu dâhilindeki görevleri yerine getirmeye davet ediyorum. ” dedi.

Kaynak: İHA