PKK Tarafından Kaçırılan 3 Gazeteci Serbest Bırakıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde hendek ve barikatları çektikleri sırada PKK’lılar tarafından kaçırılan 3 gazeteci serbest bırakıldı.

PKK Tarafından Kaçırılan 3 Gazeteci Serbest Bırakıldı
Nusaybin’de üç gün önce Yenişehir Mahallesi’nde hendek ve barikatları çekmeye çalışan AA muhabirleri Onur Çoban, Kenan Yeşilyurt ve Rauf Maltaş, PKK’lılar tarafından kaçırılmıştı. Aralarında HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Eşbaşkanı Ferhat Kut, Barış Anneleri İnisiyatifi, Mezopotamya Hukukçular Derneği Avukatı Gülbin Şahine’nin de bulunduğu bir heyet, Yenişehir Mahallesi’nden AA muhabirlerini alarak yetkililere teslim etti.

HDP Milletvekili Ali Atalan yaptığı açıklamada, 3 basın mensubunun şüphe üzerine alıkonulduğunu belirtti.

Atalan, “Bunun esas sebebi ülkemizde başlatılmış olan ve halen yürüklükte olan savaşın vuku bulmasıdır. Bu savaş anlamsız, gereksiz ve netice itibariyle kirli bir şekilde yürütülmektedir. Basının bize göre bütün toplum kesitleri gibi bir görevi vardır. Hem objektif, nesnel habercilik yapma hem de bu savaşın körüklenmemesi için bu savaşın daha kirli yönleriyle yürütülmemesi için etik ve ahlaki bir şekilde yaklaşmak görevi vardır. Hepimizin olduğu gibi onların da bir görevi vardır. Basın mensuplarının özgürce haber yapma, her yere gitme, çalışma özgürlüğünde bizim açımızdan tartışmasızdır. Onların özgürlük alanı, çalışması için engel oluşturmaması lazım. Onlar her ne kadar farklı görüşlerde de olsunlar bize göre özgürlüklerin önünde hiçbir engel konulmamalı" dedi.

Kaynak: İHA