Paralel yapının şeytani oyunu

Paralel Yapı'nın, şirket satarak ya da isim değiştirerek soruşturmadan kurtulma oyunu Cumhurbaşkanlığı'na takıldı.

Paralel yapının şeytani oyunu
AK Partili bazı vekiller, Paralel işadamlarının şirketlerini satarak veya isim değiştirip soruşturmadan kaçmaya çalıştığını aktardı, Erdoğan da DDK'ya 'Araştırın' talimatı verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine iletilen şikâyetler üzerine Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) bu yeni oyunu araştırmasını isteyeceğini bildirdi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu geçen çarşamba Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

'UZAKLAŞTIK' OYUNU


Görüşmede bazı milletvekilleri, Paralel Yapı'nın kasası durumundaki şirketlerin, FETÖ soruşturmasından kaçabilmek için başvurduğu son yöntemi şöyle anlattı:
''Koza ve Kaynak Holding yönelik başlatılan işlemlerden sonra Gülen'e bağlı bazı işadamları şirketlerinin isimlerini değiştiriyor ya da satıyorlar. Böylece soruşturmadan kaçmaya, şirketlerini kurtarmaya çalışıyorlar. Sattıkları şirketlerin alıcıları da aslında Paralel Yapı'ya yakın isimler. Buna izin verilmemesi gerekir. Örgüt finans kaynaklarını kurtarmaya çalışıyor.''
Paralel Yapı içinde yer alan bazı işadamlarının da AK Partili milletvekillerine, 'Biz eskiden cemaate yakındık ama artık onlardan uzaklaştık. Onların yaptıklarını onaylamıyoruz' diyerek yaklaşmaya çalıştığı, bu konuda dikkatli olunması gerektiği ve bunun da bir oyun olduğu görüşmede vurgulandı.
'Ben Devlet Denetleme Kurulu'nu Paralel Yapı'nın araştırılması konusunda görevlendirmiştim' diyen Erdoğan da anlatılan konuyu DDK'ya iletip araştırılmasını sağlayacağı mesajı verdi.

DEVLETİN PARASI ÖRGÜTE...


Görüşmede HDP'li belediyelerin PKK'ya yardımları da gündeme geldi. Erdoğan, HDP'li belediyeleri sert dille eleştirip, ''Devletin kaynakları örgüte gidiyor. Başbakan'a hem Paralel hem de HDP'li belediyeler konusunda Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun ayrı bir çalışma yapması gerektiğini söyledim'' dedi.
Milletvekilleri de Cizre'deki bir askeri taburun kumanya ile ilgili talebini iletince Erdoğan, ''Ne istiyorlarsa gönderin'' dedi ve şu mesajı verdi: 'Ne olursa olsun terörle mücadele kararlılığımız devam edecek. Siz de bu konuda kararlı olun.'