Halkapınar'da İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 'Dosteli' Derneği Uzandı

Halkapınar'da ihtiyaç sahibi 28 öğrenci, Dosteli Derneği'nin Konya'ya düzenlendiği geziye katıldı.

Halkapınar'da ihtiyaç sahibi 28 ortaokul öğrencisi, Dosteli Derneğinin düzenlediği geziyle Konya'ya misafir edildi.

Dosteli Derneği, ''Çocukluğumda Yanımda Olur musun'' projesi kapsamında Konya'ya gezi programı düzenlendi.

Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordinasyonu yapılan programda, Halkapınar'da eğitim gören 28 ortaokul öğrencisi, Konya'ya getirilerek, Konya Bilim Merkezi, Mevlana Müzesi, 80 günde Devri Alem Parkı, Şehitlik Müzesi ile ilmi ve kültürel mekanlar gezdirildi.

Taşradan Konya'ya ilk defa gelen öğrenciler olabileceği düşüncesinden yola çıktıklarını ifade eden Dosteli Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım,'Öğrencilerimizin hediyelerini, onların okullarına yada evlerine göndermektense, yaşadıkları il merkezini görmelerini, tanımalarını sağlayacak bir gezi programı çerçevesinde Konya'da misafir ettik'' dedi.

Yıldırım ayrıca, ''Öğrencilerimizin ufuk ve vizyonlarının gelişmesi amacıyla başlattığımız bu uygulamayı şimdiye kadar 12 ilçede gerçekleştirdik. 2016 sonuna kadar 28 ilçemizin tamamında da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Halkapınar İmam Hatip Müdürü Harun Reşit Gülsem de, ''Konya'da Mevlana Müzesi, Bilim Merkezi, 80 Günde Devri Alem gibi ilimi ve kültürel mekanları gezdik. Dosteli derneğini ziyaret ettik. Burada dernek ve çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Dernek yetkilileri öğrencilerimize hediyeleşme ve yardımlaşmanın önemi ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Dosteli derneğinin öğrencilerimize yönelik hazırladığı hediyeler öğrencilerimize verildi'' dedi.
Kaynak: AA