Elazığ'daki Baba Cinayetinde 2 Kardeş Tutuklandı

Elazığ’da 4,5 ay önce kayıp olarak ihbar edilen 9 çocuk babası İsmail Doğan’ı öldürdüğü ortaya çıkan iki oğlu tutuklandı.

Elazığ'daki Baba Cinayetinde 2 Kardeş Tutuklandı
59 yaşındaki evli ve 9 çocuk babası İsmail Doğan, 17 Ekim 2015 tarihinde Kovancılar ilçesi Karasungur köyü Beşoluk mezrasında kaybolmuştu. 2 gün sonra oğlu S.D. (37), babasının kayıp olduğunu ve yaptıkları aramalarda hiçbir yerde bulamadıklarını söyleyerek İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurmasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kayıp şahsın öldürülmüş olabileceği üzerinde durarak, yaptığı araştırma dün gece sonuçlandı. Baba Doğan’ı çocukları S.D. ve A.D.’nin öldürüp evlerine yakın bölgedeki ormanlık alana gömdükleri ortaya çıktı. Şüpheli kardeşlerden S.D., cesedi yakmak için ormanlık alandan çıkarmaya çalışırken pusuya yatan jandarma ekipleri tarafından yakalandı. S.D.’nin itirafları sonucu cinayete karışan kardeşi A.D. de gözaltına alındı.

SUÇLARINI İTİRAF EDEN KARDEŞLER TUTUKLANDI

Kovancılar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri tamamlanan cinayet şüphelisi kardeşler S.D. ve A.D. ile bilgi sahibi kardeş E.D. akşam saatlerinde ilçe adliyesine getirildi.

Mahkemede ifade veren kardeşlerden E.D. serbest kaldı. Cinayeti itiraf eden S.D. ve A.D. ise babalarını ateşli silahla kasten öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayeti işleyen her iki kardeşin de mahkemede ‘önce o vurdu can çekişmesin diye de ben vurdum’ diyerek birbirini suçladıkları öğrenildi.

CİNAYETTEN HABERSİZ KARDEŞLER BABALARINI ARIYORDU

Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Karasungur köyünde ikamet eden babaları İsmail Doğan’dan haber alamayan çocuklarından Enes ve Cahit Doğan kardeşler ise yetkililerden yardım istemişti.

Babaları kaybolduktan 16 gün sonra 2 Kasım 2015 tarihinde İhlas Haber Ajansı’na da açıklama yapan, cinayetten habersiz ağabey Cahit Doğan, “Evden çıktıktan sonra herhangi bir haber ve netice alamadık. Kendi çabalarımızla ortalığa düştük. Her yere haber verdik aradık. Emniyet, yakınlarımız olsun bir netice alamadık. Bugüne kadar halen aynı şekilde arıyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Gören veya duyan varsa, bu konuda bir bilgisi olan varsa ricamız bize en ufak bir haber yollamaları yeterli olur. En azından sağ olduğunu bilelim bu konuda vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz” demişti.
Kaynak: İHA