Bahreyn İçişleri Bakanı Al Halife Açıklaması

'İran'ın, Bahreyn'in iç güvenlik meselelerine müdahale üslubu, dünyanın diğer ülkelerinde de açık ve görünür hale geldi'.

Bahreyn İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al Halife, 'İran'ın, Bahreyn'in iç güvenlik meselelerine müdahale üslubu, dünyanın diğer ülkelerinde de açık ve görünür hale geldi ve tekrar eder oldu' değerlendirmesinde bulundu.

Al Halife, Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan açıklamasında, 'İran, silah ve patlayıcılarla devletin güvenlik ve istikrarını hedef almaya, rejimi sarsmaya, ekonomik çıkarlara zarar vermeye ve kalkınma sürecini etkilemeye çalışarak yayılma amacını gerçekleştirmek için Bahreyn'de siyasi, sosyal ya da ekonomik olsun, kendisine bağlı her kesimi kullanmaya çalıştı' ifadelerini kullandı.

Al Halife, 'İran'ın, Bahreyn'in iç güvenlik meselelerine müdahale üslubu, dünyanın diğer ülkelerinde de açık ve görünür hale geldi ve tekrar eder oldu' görüşünü paylaştı.

İran'ın Bahreyn'de terör örgütleri kurduğunu ve kaçakçılık yoluyla bu örgütlere silah ve patlayıcı yardımı ile maddi destek sağladığını belirten Al Halife, bu örgütlere ayrıca bomba ve silah eğitimi verdiğini ve bu durumun ülkede terör eylemlerine yol açtığını savundu.

'İran'ın, Bahreyn'e müdahalelerine dair somut deliller ve ayrıntılı bilgiler, medyada yer alandan çok daha fazla' diyen Al Halife, bunların, İran'ın müdahalelerinin boyutları ve tehlikesi hakkında hukuki rapor niteliğinde olduğunu ve bunun önüne geçmek için gerekli adımların atılmasının önemini vurguladı.
Kaynak: AA