Seyhan Belediyesi'nden Pınar Mahallesi'ne Modern Semt Pazarı

Pınar Mahallesi’nde Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı semt pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Seyhan Belediyesi'nden Pınar Mahallesi'ne Modern Semt Pazarı
Adana’nın Seyhan Belediyesi tarafından kısa süre önce temeli atılan Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Adana Milletvekili Aydın Usulupehlivan, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılımı ile düzenlenen sade bir tören ile açıldı. Açılış töreninde ilk olarak konuşan Mahalle Muhtarı Saniye Çelik, Kapalı Semt Pazarını yaptırmak için mahalle halkı ile eylemler yapıp 7 yıl boyunca uğraş verdiklerini belirtip, sorunun çözümünün sosyal demokrat bir belediyeden, Zeydan Karalar’dan geldiğini söyledi.

Karalar’ın sorunun üzerine hassasiyetle gittiğini ve pazar yerinin temelini attıktan sonra kısa sürede inşaatı tamamladığını açıkladı.

SADE TÖREN İLE AÇILDI

Ülkenin içerisinde bulunduğu ortam ve yaşanan acılardan dolayı açılışı sade bir tören ile yapmayı tercih ettiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkemizin birlikte yaşanmaz bir hale gelmesinin istendiğini ancak bu oyunlara gelmeden kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini söyledi.



BÜTÇE PAZARA DA YETER HALKA DA

Semt pazarını 5 ay gibi kısa sürede yaptıklarını belirten Başkan Karalar, önceki dönemlere göre daha fazla iş yapmalarına karşın halkın parası ile hem borçları ödeyip hem de hizmet yapabildiklerini belirtti.

Karalar, “Biz Belediyeye 48 milyon lira borç ile devraldık. Buna karşın hem hizmet yaptık, hem borçları ödedik, hem de hizmet yaptık. Bütçeyi iyi kullanırsanız, parayı harcamayı bilirseniz, geliriniz kapalı semt pazarı yapmaya da yeter, halka hizmet etmeye de” ifadelerine yer verdi.

PAZAR YERLERİ KURA İLE BELİRLENDİ

Pazar yerinde iş yapmak için kendilerine 500 civarında esnafın başvuruda bulunduğunun altını çizen Başkan Zeydan Karalar, kimseye torpil yapmadan pazar yerlerinin kura ile noter huzurunda belirlediğini söyledi.



“SOSYAL DEMOKRAT OLMAYAN BİR BELEDİYE DE OLSAYDI AVM OLURDU”

Son olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak “Bu pazar yeri sosyal demokrat olmayan belediyede olsaydı bugün burada pazar yeri değil AVM olurdu” dedi ve Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA