'FETÖ'den 2013'Te Ayrıldım'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın 1 buçuk milyonluk evini, MİT TIR’larının durdurulması görüntülerini yayınlaması karşılığında fahiş fiyata satın aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

'FETÖ'den 2013'Te Ayrıldım'
MİT TIR’larının durdurulması görüntülerini yayınlaması için Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın 1 buçuk milyonluk evini 5 milyona aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheli avukatların ifadeleri, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu başsavcı vekili İrfan Fidan’ın görevlendirdiği nöbetçi savcılık tarafından alındı. Şüpheli avukatlardan Atilla Tarık Çilekçi’ye Ankara’da yürütülen KPSS soruşturmasında şüpheli iki önemli isme neden para havaleleri yaptıklarının sorulduğu öğrenildi.

Şüpheli avukat Çilekçi’ye, eski özel yetkili savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile bağlantıları olup olmadığı ve Dündar’ın evinin kimin tarafından ve yayın karşılığında mı alındığı, evin ödemesinin havale mi yoksa kurye ile mi gönderildiği sorularının yöneltildiği kaydedildi.

Çilekçi’nin ifadesinde FETÖ ile bir bağlantılarının olup olmadığı sorusuna, "Ben de Cumhurbaşkanımız gibi düşünüyorum. Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet. Ben sadece ibadet kısmında olanlardanım. Cumhurbaşkanımız gibi yaşananları gördüm ve irtibatımı 2013 yılında kestim” dediği öğrenildi.

Savcılık, şüpheli avukatlar Çilekçi ve Yılmaz’ı ifadelerinin ardından “darbeye teşebbüs, casusluk, silahlı örgüt üyeliği, gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerin sorguları İstanbul 5’inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacak.

Kaynak: İHA