Artvin Cerattepe eylemcileri polise saldırdı

Artvin’de Yeşil Artvin Derneği ve Artvin Boğacılar Derneği’nin organizasyonu ile Cerattepe’deki maden faaliyetlerini protesto için bugün binlerce kişi boğalar eşliğinde "madene hayır" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Artvin Cerattepe eylemcileri polise saldırdı
Artvin Cerattepe'de yapımı tamamlanan maden sahasının çalışmalarını engellemeye çalışan HDP, CHP, PKK ve Gezi çevreleri olayı provoke etmeye devam ediyor. Cerattepe'de PKK ve FETÖ medyası tarafından kışkırtılan ve ağaçların kesilmesini bahane ederek eylem yapan grup polise saldırdı.

Artvin Cerattepe'deki bakır madeninden cevher çıkarmak için başlatılan çalışmalara tepki gösteren grubun ağaçların kesilmesi ve yeşili bahane ederek yaptığı eylemler 5. gününe girdi.

AĞACI BAHANE EDİP POLİSLE SALDIRDILAR

Farklı illerden gelen grupların protestolarında zaman zaman polis ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı. Grup, yeşili ve ağacı bahane ederek yapılan eylemlere müdahale eden polislere, geçişlere izin verilmeyince tekmelerle yumruklarla saldırdı.

Maden protestosuna katılmak için bölgeye gelen ancak, Cankurtaran Mevkii'nde polis ve asker tarafından yol kesilerek geçmelerine izin verilmeyen grup, polis ve asker barikatını aşarak otobüslerle geçmeye çalıştı. Bu sırada polis ve askerlerle çevreci gruplar arasında arbede çıktı. Polis kalabalığa müdahale ederken, eylemcilerin tekmelerle saldırdığı görüldü. Bu sırada yoğun tipi ve rüzgar nedeniyle maske takmayan çok sayıda polis de biber gazından etkilendi.

CHP'Lİ VEKİL DE PROVOKASYONLARIN PEŞİNDE


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka 'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin'e girişine izin verilmedi.

Pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor.

Cerattepe eylemcileri polise saldırdı

BARİKAT İÇİN AĞAÇ KESTİLER

Dün de farklı grupların eyleme müdahaleyi engellemek için polisin yolunda 4 ladin ağacıyla barikat oluşturduğu ortaya çıkmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'Artvin Cerattepe'ye uzak bölgede 4 tane 30-40 cm çapında yolu kapatmak için ladin ağacı kesilmiş olduğunu' açıklamıştı.