Aileri Alt Gelir Grubunda Bulunan Öğrencilere Kayak Öğretilecek

Denizli'de 'Maviden Beyaza Denizli Bozdağ Projesi' kapsamında aileleri alt gelir grubunda yer alan, kayak öğrenmek isteyen 650 öğrenciye GEKA desteğinde alınan malzemelerle ücretsiz kayak eğitimi verilecek.

Tavas ilçesinde, aileleri alt gelir grubunda yer alan ve imkansızlıklar nedeniyle istedikleri kayak eğitimini alamayan 650 öğrenciye, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğinde alınan spor malzemeleriyle ücretsiz kayak eğitimi verilecek.

Kayak eğitimi almak isteyen fakat imkanları el vermediği için bunu hayata geçiremedikleri belirlenen ilk, orta ve lisede eğitim gören 650 öğrenci, Tavas Kaymakamlığının koordinatörlüğünde Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen 'Maviden Beyaza Denizli Bozdağ' Projesi kapsamında eğitim alma imkanına kavuştu.

Tavas Kaymakamı Osman Varol, konuya ilişkin verdiği bilgide kayak yapmak isteyip de imkanı olmayan öğrencilerde kayak sporu hakkında bilinç oluşturma ve temel beceri kazandırma adına projenin hazırlandığını belirtti.

Çocuklara yönelik bu hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğunu ifade eden Varol, 'Projemiz, kayak sporunu gençlere sevdirmek ve ileride de profesyonel kayakçı yetişmesi açısından çok önemli. Proje çerçevesinde hedefimiz 650 öğrenciye kayak eğitimi vermek. Öğrencilerimizi gruplara ayırarak evlerinden servisle alıp kayak merkezine götüreceğiz. Burada profesyonel eğitimciler tarafından kayak eğitimi verilecek. Çocukluklarını yaşarken, gerçek anlamda da kayak yapacaklar. Buradan gelecekte uluslararası yarışmalarda ülkemizi kayak dalında temsil edecek sporcular da yetişecek. Projeye desteklerini esirgemeyen ilgili birimlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozdağ'da hizmete açılan Denizli Kayak Merkezi Sosyal Tesisleri bünyesindeki kayak odası proje için öğrencilere tahsis edilirken, eğitimi sırasında ihtiyaç duyulan bot, baton, pantolon, mont, gözlük, eldiven ve kasktan oluşan kayak takımının ise GEKA'nın Alternatif Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında temin edildiği bildirildi.
Kaynak: AA