Afyonkarahisar'da Trafik Kazası Açıklaması 9 Yaralı

Afyonkarahisar’da otomobil, kamyon ve minibüsün karıştığı trafik kazasında 1’i ağır 9 kişi yaralanırken, kazanın ardından tam bir can pazarı yaşandı. Kazada minibüsteki yolcular sıkıştıkları yerden çevredekilerin yardımı ile çıkarıldı.

Afyonkarahisar'da Trafik Kazası Açıklaması 9 Yaralı
Edinilen bilgilere göre, kaza, Afyonkarahisar-İzmir karayolunun 8. kilometresinde meydana geldi. İddialara göre, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelen kazada, İzmir istikametine giden Hüseyin H., yönetimindeki 03 VU 248 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce önünde seyir eden ve sürücüsü henüz belirlenmeyen 03 UK 011 plakalı kamyona çarptı. Daha sonra hızını alamayan otomobil kamyonun ardından Serdar K., yönetimindeki 03 Y 7257 plaklı yolcu minibüsüne çarptı. Çarpışmanın etkisi ile minibüs devrilerek yan yatarken, otomobil ise yol ortasındaki refüje çıkarak durabildi. Kazanın ardından yoldan geçenlerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen 112 ekipleri minibüs içerisinde bulunan 6 kişiyi sıkıştıkları yerlerden çevredekilerin yardımı ile çıkarırken, kazada yaralanmayan yolcuların ise büyük bir panik ve şok yaşadıkları gözlendi. Kazada yaralanan Ramazan, Sultan ile Emine Kılıçkaya, Osman, Kevser Kumru, Hikmet, Asya, Miray Haşılcı ve minibüs sürücüsü Serdar K., Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldılar.

Kazanın ardından karayolunda bir süre trafik kontrollü sağlanırken, kazaya karışan minibüsün Afyonkarahisar merkez-Sinanpaşa İlçe hattında yolcu taşımacılığı yapan minibüs olduğu belirtildi.

Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA