Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Açıklaması

Türkiye’de ilk kez Yeşilyurt Belediyesi tarafından faaliyete sunulan Geri Dönüşüm Evi Projesi, büyük ilgi görüyor. Proje hakkında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Türkiye’de ilk olan bu projemiz her yönüyle örnek bir proje. Projemizin daha geniş kitlelere ulaşması için etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Açıklaması
Türkiye’de ilk kez Yeşilyurt Belediyesi tarafından 15 Aralık 2014 tarihinde faaliyete sunulan Geri Dönüşüm Evi Projesi her geçen gün daha çok ilgi görüyor. "Mobil Geri Dönüşüm Evi" aracına büyük ilgi gösteren vatandaşlar yanlarında getirdikleri ihtiyaç fazlası giyim eşyalarını ve kitapları araçların ilgili bölümlerine atıyor. Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve hizmete sunulan "Mobil Geri Dönüşüm Evi" aracı 8 Şubat’a kadar Malatya Park AVM önünde hizmet verecek. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat beraberinde Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte "Mobil Geri Dönüşüm Evi" aracının kurulduğu alanda incelemelerde bulundu. Yeşilyurt Belediyesi eski Başkanı ve İş adamı Mehmet Kavuk’unda katıldığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Polat, “Geri dönüşüm insan ve çevre sağlığına büyük katkı sağlıyor. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Çer Çöp Projemiz kapsamında yer alan Mobil Geri Dönüşüm Evi tanıtım etkinliğindeyiz. Projemizin daha geniş kitlelere ulaşması için etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

“GERİ DÖNÜŞÜM EVİ 33 NOKTADA HİZMET VERİYOR”

Polat, belediye sınırları içerisinde ekipler tarafından tespit edilen ve nüfus yoğunluğunun olduğu 33 noktada Geri Dönüşüm Evinin bulunduğunu ifade etti.

Polat, “Türkiye’de ilk olan Geri Dönüşüm Evi Projemizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için gezici araç şeklinde tasarlanan, kendi enerjisini kendisi üreten iki adet Mobil Geri Dönüşüm Evi aracımız okullarda, mahallelerde ve merkez noktalarda halkımıza hizmet veriyor. Malatya Park AVM önündeki alana yerleştirdiğimiz iki adet aracımız 8 Şubat’a kadar halkımızın hizmetinde olacak. Geri Dönüşüm Evi ‘Sizin eskiniz, başkasının yenisi olabilir’ sloganıyla vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası olan ya da artık kullanmadığı bir başkasının ihtiyacı olabilecek kıyafet, kitap ve oyuncakların yeni sahipleri ile buluşturulmasını sağlıyor. Geri Dönüşüm Evlerinde toplanan eşyalar, belediyemize ait atölyemizde bakım, onarım ve temizlik işlemlerine tabi tutulmaktadır. Bakım, onarım ve temizliği yapılan eşyalar ambalajlanarak, Hayır Çarşısında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırılmaktadır" ifadelerine yer verdi. Geri Dönüşüm Evi Projesinden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür eden İş adamı Mehmet Kavuk ise ellerinden geldiği kadarıyla projeye destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Polat ile İş adamı Mehmet Kavuk, Mobil Geri Dönüşüm Evi pencerelerinden kitap ve elbise attı.
Kaynak: İHA