Türk Eğitim Sen Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türk Eğitim Sen Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay ve yönetim kurulu ekibi, Saklı Bahçe’de düzenledikleri kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son zamanlarda meydana gelen terör olaylarının arttığına dikkat çeken Başkan Atalay, "Bu olaylar içimizi yakıyor. Dün itibariyle de 8 şehidimizin olması yüreğimizi bir kez daha yaktı. Gün geçmiyor ki böyle kötü haberleri duymayalım. Bu tür olayların en kötüsü şudur. Şehitlerimizin olmasına değil de şehit haberlerine alıştırılıyor olmamız en kötüsüdür. Maalesef ülkemiz büyük bar kaosun içinde yer alıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. İnşallah daha kötü yaşamayız diyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen sahte diploma operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Atalay, "En son bu sömestri tatilinde bunu yaşadık. MEB durdu durdu sahte diploma operasyonu ile sahte öğretmenleri araştırılmasını istedi. İnsana günaydın derler, bugüne kadar neredeydin. Hadi anladık insanları sömestri tatilinde niye rahatsız ediyorsun? Onun için Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamasını da, bu tür uygulamaları yapanları, öğretmenleri mağdur edenleri de kınıyorum. Bundan sonra yapacakları işleri daha makul, mantıklı, insanları, öğretmenleri üzmeyecekleri şekilde yapsınlar. Manisa’da sahte diploması olan öğretmen bugüne kadar olmadı. Yapılanın neresi doğru. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı 100 işten sadece bir kaçı doğrudur. Milli Eğitim bakanlığı doğru olanı yapmalıdır. İcra makamına gelenler en doğrusunu yapmalıdır" diye konuştu.

anisa Milli Eğitim Müdürü, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürüne yönelik açılan soruşturmayı değerlendiren Atalay, "Müdür olan arkadaşlarımız mülakata alındılar, okullarında tam puan aldıkları halde milli eğitimde istenilen puanı almadıkları için arkadaşlarımız mağdur oldu. Bunlar da ispatladılar. Yanlı davrandıklarını, haksız davrandıklarını ispatladılar. Kaymakamlık bu konuda izin vermemişti, mahkeme izin verdi. Neden böyle yaptınız diye soracak. İnşallah hak yerini bulur" dedi.

Kaynak: İHA