Sendikalardan Kıdem Tazminatı Açıklaması

Aralarında TGS, Belediye İş ve TÜMTİS'in de bulunduğu bir grup sendika temsilcisi, kıdem tazminatına yönelik çalışmalara ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Aralarında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Belediye İş ile Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'nın (TÜMTİS) bulunduğu bazı sendikalar, kıdem tazminatına yönelik çalışmalara ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Belediye İş Sendikası İstanbul Şubesi'nde ortak açıklamayı okuyan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir, kıdem tazminatının işçiler için vazgeçilmez bir hak olduğunu vurguladı.

Çeşitli nedenlerle kıdem tazminatının fona devredilmesini istemediklerini ifade eden Özdemir, 'Özel istihdam bürolarıyla işçiler köle haline getirilmek, taşeron çalışmanın da beteri bir sistem istihdam edilmek isteniyor. Yapılmak istenen çalışmayla, iş güvencesini ortadan kaldırmak, taşeronlaştırmayı yaygınlaştırmak, patronların istedikleri zaman istedikleri işçileri işten çıkarabilecekleri koşulları yaratmak isteniyor' diye konuştu.

Özdemir, kıdem tazminatına yönelik düzenlemeden vazgeçilmesi çağrısı yaparak, 'Tazminatla yasal önlemler işçiler lehine derinleştirilsin, istihdam büroları yasaklansın, kamu personel rejiminde planlanan dönüşüm taslakları geri çekilsin. Taşeron çalışma her iş alanında yasaklansın. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikler geri çekilsin' dedi.
Kaynak: AA